Volodymyr Zelenskyi on paitsi Ukrainan presidentti myös karhuherra Paddington ja Angry Birdsin Red

Ukrainan presidentti on entinen koomikko ja näyttelijä.

28.2.2022 11:34

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on koulutukseltaan juristi, mutta hän toimi ennen poliittista uraansa koomikkona, käsikirjoittajana ja ohjaajana.

Zelenskyi on kerännyt viime päivinä runsaasti sympatiaa maansa vankkumattomana puolustajana Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Sosiaalisessa mediassa on suorastaan riemastuttanut, kun entisen koomikon cv:stä on paljastunut, että hän on esiintynyt suosituissa animaatioissa ääninäyttelijänä.

Useilla viihdesivustoilla on kerrottu, että suosittujen Paddington-elokuvan (2014) ukrainankielistä karhuherraa esitti Volodymyr Zelenskyi. Asian vahvistavat monet ukrainalaiset Twitter-tilit.

Suomalaisittain vielä hauskempi yksityiskohta on se, että Angry Birds -elokuvan ukrainankielisessä versiossa (2016) hän esitti päähenkilö Redin ääntä.

Aika harvalla valtion päämiehellä on vastaavanlaista taustaa. Zelenskyin jo ennestään suuri suosio näyttää näistä koomikkouran vaiheista vain kasvavan.

Zelenskyi esitti Paddingtonin ääntä myös vuonna 2017 ilmestyneessä jatko-osassa. Alla taustakooste Paddington 2:n jälkiäänityksistä.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia