Vuoden 2025 kunnia-Oscarit menevät James Bondin takapiruille, romanttisten komedioiden mestarille ja musiikkilegendalle

Nimekkäitä palkinnonsaajia.

21.6.2024 14:01

Hollywood Reporter uutisoi, että vuoden 2025 kunnia-Oscareiden saajat on paljastettu.

Irving G. Thalberg Memorial -palkinnon saavat James Bond -elokuvien tuottajat Michael G. Wilson ja Barbara Broccoli. He ovat alkuperäisen 007-tuottaja Albert R. ”Cubby” Broccolin lapsia, jotka ovat olleet franchisesta vastuussa vuosikymmeniä.

Jean Hersholt Humanitarian -palkinnon saa puolestaan romanttisten komedioiden kultasormi Richard Curtis. Hänen elokuviaan ovat sellaiset nykyklassikot kuin Neljät häät ja yhdet hautajaiset, Notting Hill, Bridget Jonesin päiväkirja ja Rakkautta vain. Palkinto tulee pääasiassa Comic Relief -hyväntekeväisyysjärjestöstä.

Varsinaiset elämäntyö-Oscarit jaetaan 91-vuotiaalle säveltäjä Quincy Jonesille. Hänet on palkittu aiemmin myös Hersholtin palkinnolla. Jones on ollut ehdolla seitsemään Oscar-palkintoon uransa aikana, muun muassa elokuvista Yön kuumuudessa, Kylmäverisesti ja Häivähdys purppuraa, jota hän oli tuottamassa.

Toinen elämäntyöpalkinto menee roolittaja Juliet Taylorille, joka on roolittanut yli 100 elokuvaklassikkoa, kuten Manaajan, Taksikuskin ja Schindlerin listan. Moni tunnistaa hänen nimensä kuitenkin 43:sta Woody Allenin elokuvasta. Taylor on roolittanut lähes kaikki Allenin elokuvat.

Lisää luettavaa