Vuoden ensimmäinen kotimainen ensi-ilta kertoo erikoisen jääkiekkotarinan – Mukana Antero Mertaranta ja Juhani Tamminen

Takuulla erilainen lätkäelokuva.

2.2.2022 09:32

Hockey Dreams on humoristinen altavastaajatarina joukkueesta, joka yrittää pelastaa kansakunnan kasvot mahdottomalta tuntuvan tehtävän edessä.

Oskari Pastilan ja Janne Niskalan ohjaama kotimainen dokumentti valaisee korealaisen yhteiskunnan rakenteita ja tapahtumia jääkiekon kulisseissa.

Elokuvan kertojana toimii selostajalegenda Antero Mertaranta.

Riemu omista Pyeongchangin talviolympialaisista vaihtuu nopeasti kauhuksi kisaisäntien tajutessa, että heillä on vain viisi vuotta aikaa raapia jalkeille joukkue, joka ei nolaa koko kansakuntaa. Maa, jossa kasvojen menettäminen on pahempaa kuin itse kuolema, tulee saamaan vastaansa jääkiekon mahtimaita.

Korean jääkiekkoliittoa johtava Hyundai-perheen biljonäärivesa käärii hihansa, kun tieto Olympialaisista saapuu. Ensitöikseen hän ostaa Kiekko-Vantaan ja lähettää pelaajat oppiin Suomeen. Kalervo Kummola junailee aurinkokuningas Juhani Tammisen valmentajaehdokkaaksi Korean maajoukkueelle.

Erikoisten käänteiden jälkeen maajoukkueen peräsimeen maanitellaan Stanley Cup -voittaja Jim Paek, joka on syntynyt Koreassa. Amerikkalaistunut Jim päättää kunnioittaa edesmenneen isänsä muistoa ja ottaa mahdottomalta tuntuvan haasteen vastaan. Maan eriskummallinen kiekkoyhteisö ei tee elämää helpoksi Jimille.

Soppaan lusikkansa lyö myös Kansainvälinen jääkiekkoliitto, joka René Faselin johdolla haluaa promota lajia Aasiassa ja on huolissaan rökäletappioista lajin jättiläisiä vastaan.

Oskari Pastila tunnetaan myös koripalloelokuvan Täynnä Tarmoa (2009) ohjaajana. Hän on ohjannut myös showpainista kertovan dokumentin Spandex Sapiens (2016). Toinen ohjaaja Janne Niskala taas on aiemmin toiminut tuottajana elokuvassa Eatnameamet.

Elokuva tulee teattereihin 9. helmikuuta. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa