Vuoden huonoimmat leffat valittu – katso lista

3.1.2014 14:39

Vuoden vaihduttua on tapana julkaista listoja vuoden parhaista elokuvista. Mutta entä vuoden huonoimmat elokuvat? Seuraavassa Episodin toimituksen suosikit -taulukon vähiten tähtiä saaneet leffat vuonna 2013 sekä otteita arvioista.

1. Texas Chainsaw 3D (Keskiarvo 1,33 tähteä viidestä)

”Henkilöhahmot ovat paitsi kliseisiä myös yksiulotteisia, elleivät sitten tee käytöksessään yllättävää mutta hölmöä täyskäännöstä”. – Jussi Huhtala. Lue koko arvio täältä.

2. Yhdet häät ja kolme anoppia (1,50)

”Ajatuksen tasolla voisi olla koomista nähdä De Niron roolihahmon juovan itsensä kaatokänniin, hautaavan päänsä Susan Sarandonin jalkojen väliin tai putoavan uima-altaaseen, mutta kaikki elokuvassa on vain noloa tai kiusallista.” – Jussi Huhtala. Lue koko arvio täältä.

3. Percy Jackson: Hirviöidenmeri (1,50)

”Amerikka-keskeinen kooste vanhoista jumaltaruista poimittuja, peräkkäin pakotettuja kohtaamisia erilaisten olentojen kanssa.” – Jouni Vikman. Lue koko arvio täältä.

4. Vieras (1,50)

”Kun kerrottiin, että Meyerin uusin kirja ja sen filmatisointi kertoisivat avaruudesta saapuvista olennoista, jotka ottavat haltuunsa maan asukkaiden ruumiit, monet huokaisivat helpotuksesta. Mitään Twilightia pöhkömpää aiheesta ei voi saada aikaiseksi. Kuinka väärässä sitä voikaan olla.” – Jouni Vikman. Lue koko arvio täältä.

5. Lumoava kirous (1,50)

Lumoava kirous saa katsojan haukottelemaan ja pyörimään penkillään kiusaantuneena. Tarinan yllätykset heitetään katsojan silmille heti alkumetreillä, eikä hahmoihin saada synnytettyä minkäänlaista syvyyttä.” – Päivi Laajalahti. Lue koko arvio täältä.

6. After Earth (1,67)

”Kun isä on jäyhä mulkero ja Kitai kitisevä penikka, kumpikin harvinaisen ärsyttäviä valkokangaspersoonia, ei katsojalle jää juuri muuta tehtävää kuin odotella planeettamme paljastavan itsestään jotain uutta ja ihmeellistä. Valitettavasti Will Smithin idean perusteella käsikirjoituksen vääntäneet Shyamalan ja Gary Whitta (The Book of Eli) eivät ole keksineet mitään kovin mielikuvituksellista. Tietokoneella luodut maisemat ja eläimet ovat nekin kevyttä keskisarjaa.” – Jouni Vikman. Lue koko arvio täältä.

7. Hannu ja Kerttu: Noitajahti (1,67)

”Elokuva on juonen sijaan täynnä tappeluita, jotka pitkittyessään muuttuvat vaikeasti hahmotettaviksi, ja lopussa koko hoito hajoaa noitien tapaan tietokone-efekteiksi.” – Jouni Vikman. Lue koko arvio täältä.

8. Puhdistuksen yö (1,67)

”Katsojan on syytä sulkea logiikka ja mukautua ajatukseen, sillä muuten elokuva romahtaa jo alkutekstien parissa. Toisaalta, tarinan aivot sulavat kuitenkin viimeistään toisen vartin aikana, joten mitä sitä huhkimaan.” – Jani Svensk. Lue koko arvio täältä.

9. Red 2 (1,67)

”Näyttelijät ovat sisäistäneet millaisessa saastassa ovat mukana ja häpäisevät itseään tietoisesti ja urakalla.” – Jouni Vikman. Lue koko arvio täältä.

10. Runner Runner (1,67)

”Laiskasti käsikirjoitettu Runner Runner hukkaa potentiaalinsa heti alkumetreillä ja suoltaa katsojan silmille keskinkertaisen ja äärimmäisen helposti unohdettavan rikosdraaman.” – Päivi Laajalahti. Lue koko arvio täältä.

(Episodi/JH)

Lisää luettavaa