Vuosien sinnikkyys palkittiin – kouvolalainen luokanopettaja teki musiikin uuteen Star Wars -traileriin

Saimme korvanappiimme tiedon, että tulevan Star Wars -elokuvan trailerissa soi suomalainen musiikki. Mistä ihmeestä on kyse?

19.12.2020 12:26

Viime viikolla julkistettiin, että Wonder Woman -elokuvien tekijä Patty Jenkins ohjaa seuraavaksi Star Wars -elokuvan Rogue Squadron, joka ilmestyy vuonna 2023.

Tulevasta Star Wars -elokuvasta julkaistiin samalla tiiseri, jolla kuulemma soi saamamme tiedon mukaan kouvolalaisen Mika Lumijärven tekemä musiikki.

Saimme Mikan langan päähän. Hän kertoo että totta se on: Star Wars: Rogue Squadron -tiiserillä kuultava musiikki on hänen säveltämäänsä.

Mika kertoo olevansa varsinaiselta ammatiltaan luokanopettaja, mutta hän tekee sivutyönään musiikkia kansainväliselle trailerifirmalle.

– Heidän kauttaan tämä biisi sitten meni oikeille henkilöille, Mika kertoo.

Trailerifirmat Really Slow Motion ja Giant Apes julkaisevat Mikan ja muiden säveltäjien teoksia alan sisällä. Trailereiden ja muiden mainosvideoiden tekijät ostavat lisenssejä näihin kappaleisiin.

– Jos käy onni, niin he valitsevat meidän kappaleen videolle, ja näin on käynyt tässä tapauksessa, Mika toteaa.

Tarjontaa alalla on valtavasti, joten Mika vertaa onnistumistaan lottovoittoon.

– Kyllä se tulee yllätyksenä, kun oma biisi sinne pätkähtää.

Trailerit ovat yleensä vain parin minuutin mittaisia ja tiiserit vieläkin lyhyempiä. Siitä lyhyestäkin ajasta musiikkia kuullaan usein vain pieni pätkä tai pelkästään kappaleesta napattu efekti. Mikalla oli tässäkin asiassa onnea.

– Omaa kappaletta kuului koko puolitoista minuuttia. Minun biisini soi siinä koko sen matkan. Sekin oli niin häkellyttävää.

Pelkästä onnesta ei kuitenkaan ole kyse, vaan Mika on tehnyt työtä musiikin saralla pitkään. Hän on säveltänyt musiikkia jo lähes kymmenen vuotta, joista viimeiset viisi vuotta hän on erikoistunut trailerimusiikkiin.

Trailerimusiikin säveltämistä Mika on opiskellut alan verkkokursseilla, ja sitä kautta hän on löytänyt potentiaalisia yhteistyökumppaneita, joita lähestyä.

Mika kertoo, että jos suhteita ei ole ennestään, on aloitettava vain säveltämällä niin hyvää musiikkia kuin pystyy ja tarjoamalla sitä alan ihmisille. Jos hyvin käy, he palaavat asiaan. Siinä on vain oltava sinnikäs. Mika kertoo lähettäneensä tasaisin väliajoin tusinoittain viestejä.

– Viime vuoden kesäkuussa sitten nykyinen firma lähetti viestin takaisin, että tässä on potentiaalia.

Mika kuvaa Star Wars -pestiään uransa tähänastiseksi kohokohdaksi.

– Tämä on ensimmäinen virallinen kerta, kun sain oman musiikin kuulumaan, ja kun se on vielä Star Wars, niin eihän sitä voisi parempaa toivoa.

Toivotamme Mikalle onnea ja menestystä. Ja muut mediat: kun lainaatte tätä juttua, niin muistakaa, että Mikan saavutuksesta kerrottiin ensimmäisenä Episodissa!

Alta voit katsoa trailerin, jolla Mikan musiikkia kuullaan.

Lisää luettavaa