Warnerin pomo ei ollut Todd Phillipsin Joker-leffan fani – meni tempuissaan todella pitkälle, jotta elokuvaa ei tehtäisi

Joker on viime vuoden parhaita leffoja. Mestariteos.

9.12.2020 16:33

Mahtaa nimittäin nyt harmittaa ja mietityttää. Warner Bros. -studion pomo Toby Emmerich ei nimittäin ollut mikään eirtyinen Todd Phillipsin ja Joaquin Phoenixin Joker-leffan fani.

Tässäpä on varoittava esimerkki siitä, miksi studiopamppujen ei pitäisi sekaantua elokuvantekijöiden tekemisiin muuten kuin rahallisesti.

Hollywood Reporter uutisoi saaneensa tietoa Joker-elokuvan taustalla tapahtuneesta suhmuroinnista. Emmerich ei olisi halunnut tehdä Jokeria, mutta Warnerin maailmanlaajuista markkinointia johtava Blair Rich puski elokuvan tuotantoon.

Emmerich jopa tiputti leffan budjetin niin alas, jotta Phillips olisi luopunut sen teosta. Kun Phillips ei suostunut luopumaan projektistaan, Emmerich myi puolet elokuvan oikeuksista muualle.

Joker tuli ja jyräsi. Se on kaikkein aikojen eniten tienannut elokuva budjettiinsa nähden. Se voitti kaksi Oscaria. Siitä tuli fanisuosikki. Se uudisti koko supersankarigenren. Se on ilmiö.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia