David Fincher haukkuu Joker-elokuvan: ”Esittää huonossa valossa mielenterveysongelmaiset”

Fincherillä on asiaa.

16.11.2020 17:31

Elokuvantekijä David Fincher on itsekin tehnyt mielenterveysteemaisia elokuvia kuten Fight Club ja Zodiac. Nyt hän kuitenkin kritisoi Todd Phillipsin Joker-elokuvaa, koska Fincherin mukaan elokuva esittää huonossa valossa mielenterveysongelmaiset.

Hänen mielestään Hollywood-studiot haluavat rahoittaa pelkkiä sellaisia elokuvia, joiden oletetaan ttuottavan miljardi dollaria.

– Ei Jokerin kaltaista elokuvaa olisi edes tehty, mikäli Yön ritari ei olisi ollut niin jättimäinen hitti. En usko, että yksikään studio olisi suostunut tekemään elokuvaa, jossa Taksikuskin Travis Bickle ja Koomikkojen kuninkaan Rupert Pupkin sekoitetaan keskenään, ja jossa tämä hahmo esittää mielenterveysongelmaiset huonossa valossa, Fincher sanoo.

Fincher on allekirjoittanut nelivuotissopimuksen Netflixin kanssa. Sopimuksen ensimmäinen elokuva on pian ilmestyvä, hetken elokuvateattereissakin pyörivä Mank.

– Totuus on se, ettei yksikään viidestä jättiperheestä [studiosta] aio tehdä elokuvia, joiden tuotto-odotukset eivät olisi miljardissa dollarissa. Yksikään niistä ei aio tehdä keskikokoisia elokuvia. Ja näin minut on pelattu kuvioista ulos. Streamipalvelut tarjoavatkin nyt mahdollisuuden tehdä pienempiä elokuvia. Elokuvia, joissa on mahdollisuus käsitellä isoja aiheita. Viisi vuotta sitten tällaiset elokuvat olisi haudattu jo ennen ensi-iltaa.

Lähde: Deadline

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia