The Social Network -leffan David Fincher usutti näyttelijän loukkaamaan Jesse Eisenbergiä – täräytti juuri ennen ottoa

The Social Network

Tarkoitus pyhittää keinot?

David Fincherin ohjaama The Social Network julkaistiin vuonna 2010. Muun muassa Quentin Tarantino kehui kesällä elokuvaa ja sanoi sen olevan vuosikymmenen paras elokuva.

Arvostetulla Fincherillä on omat keinonsa saada kaikki irti näyttelijöistään. Hän kuvaa Stanley Kubrickin tyyliin ottoja uudestaan ja uudestaan, väitetysti jopa satoja kertoja. Hän yrittää näin saada väsyneistä näyttelijöistä irti luonnollisuutta.

Empire kertoi eräästä kyseenalaisesta tempauksesta, jonka Fincher teki The Social Network -elokuvan kuvauksissa. Hän nimittäin pyysi Andrew Garfieldiä loukkaamaan Jesse Eisenbergiä juuri ennen ottoa.

Garfield lähti vaihtamaan omiin rentoihin vaatteisiinsa ennen palaamista sohvalle kameran taakse – kameran lähestyessä samalla Eisenbergiä. Juuri ennen kuin kamera käynnistyi, Eisenberg nojasi Zombieland-tähteä kohti ja täräytti: ”Olet vitun mulkku ja petit parhaan ystäväsi. Elä sen asian kanssa.”  Se oli shokeeraava hetki, joka sai Eisenbergin kohtausta varten oikeaan mielentilaan.

Fincher sanoi, että oikeanlaisen roolisuorituksen saaminen näyttelijöiltä oli vaikeaa Hollywood-legenda Aaron Sorkinin monimutkaisen käsikirjoituksen vuoksi. Sorkin haluaisi tehdä elokuvalle jatkoa, mutta mitään virallista ei ole vielä tiedotettu.

The Social Network oli aikoinaan menestys ja se voitti kolme Oscar-palkintoa.

Lähde: Empire, MovieWeb

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut