Yellowstonen kohtalo olisi voinut olla toinen – Kevin Costner ei ollut ykkösehdokas sarjan pääosaan

Päätähden haluttomuus panostaa sarjaan ratkaisi osaltaan sen tulevaisuuden.

25.6.2023 13:59

Montanan tilallisten arkea seurannut suosikkisarja Yellowstone päättyy viidennen kautensa myötä. Ajatus sarjan lopettamisesta kävi toteen, koska sen pääroolissa nähtävä Kevin Costner ei enää ollut käytettävissä Duttonin suvun patriarkaksi toivotusti. Toisaalta Yhdysvalloissa edelleen käynnissä oleva käsikirjoittajien lakko löi oman sinettinsä sarjan kohtalolle.

Vaikka Costner otti John Duttonin hahmon omakseen vahvoin kourin, hän ei suinkaan ollut ensimmäisenä Yellowstonen tekijöiden mielissä sarjaa valmisteltaessa. Sarjan luoja Taylor Sheridan on kertonut sen alkuvaiheista. Hänen mukaansa Yellowstonesta oltiin kiinnostuneita myös HBO:lla ennen kuin se päätyi Paramountille, ja yhtiö esitti erityisen vaatimuksen John Duttonin hahmon osalta:

– He sanoivat haluavansa Robert Redfordin. [Ja] jos en saisi heille Robert Redfordia, he eivät ottaisi sarjaa… Minä ajoin Sundanceen, vietin koko päivän hänen kanssaan ja hän lupautui John Duttoniksi. Soitin asiasta tuotannosta vastaavalle johtajalle, ja tämä oli aivan äimänä: ”Sait rooliin kenet?” [Toistin:] Robert Redfordin, ja hän oli edelleen äimänä. Muistutin, että he olivat luvanneet ottaa sarjan, jos saan Robert Redfordin mukaan. Ja hän siihen – siis ihan tosissaan: ”Me tarkoitimme Robert Redfordin tyyppistä näyttelijää.”

Robert Redfordin kiinnittäminen John Duttoniksi jäi lopulta tekemättä, sillä HBO:n ja Sheridanin näkemykset sarjan yksityiskohdista poikkesivat liikaa toisistaan. Tässä vaiheessa ei voi kuitenkaan olla miettimättä, olisiko Yellowstone saanut vielä lisää tuotantokausia, jos sen keskusroolissa olisi ollut Costnerin sijaan Redford.

 

Lähteet: Comingsoon.net, Empire, Den of Geek

Lisää luettavaa