Yksi edesmenneen Lance Reddickin viimeisistä roolisuorituksista on nyt nähtävillä Disney Plussassa – fantasiasarja sai ykköskautensa pakettiin

Kelvollinen adaptaatio todella suosituista nuortenkirjoista; IMDb-arvosanana 7,3.

31.1.2024 18:30

Percy Jackson ja olymposlaiset päätti tänään keskiviikkona 31. tammikuuta ensimmäisen tuotantokautensa Disney Plussassa. Kauden finaalijaksossa nähdään myös yksi viime vuonna äkillisesti menehtyneen Lance Reddickin viimeisistä roolitöistä.

Varoitus: alla pieniä juonipaljastuksia kauden viimeisestä jaksosta.

Reddick nähdään Profetia toteutuu -nimisen kauden päätösjakson loppupuolella Olympoksen ylijumalana, Zeusina. Kohtaus ei ole kovinkaan pitkä, mutta Reddick esittää osansa asiaankuuluvalla jämptiydellä. Ennen lopputekstejä ruudulla nähdään myös muistokirjoitus hänen kunniakseen.

Reddickin poismenon myötä sarjan on etsittävä hänen tärkeään rooliinsa uusi esittäjä. Korvaavasta näyttelijästä ei kuitenkaan ole vielä tarjolla virallisia tietoja. Tarinan aiemmassa elokuvaversiossa samaisessa Zeusin roolissa nähdään Sean Bean.

Sarjan kakkoskaudesta ei ole vielä kuulunut varmoja tietoja myöskään, joskin alkuperäisten kirjojen luoja ja sarjaversion käsikirjoittaja-tuottaja Rick Riordan on maininnut jatkokaudelle olevan jo jonkin verran konkreettisia suunnitelmia. Kausien tuotantojen täytyisikin päästä etenemään suhteellisen ripeästi, jotteivat nuoret pääosatähdet Walker Scobell, Aryan Simhadri ja Leah Sava Jeffries ehdi ikääntyä liikaa.

Kaikki Percy Jackson ja olymposlaiset -ykköskauden kahdeksan jaksoa ovat nyt kuitenkin katseltavissa Disney Plus -suoratoistopalvelussa. IMDb:ssä sillä on tällä hetkellä arvosananaan 7,3 ja Rotten Tomatoesissa prosentteina 97/81.

Alla sarjan virallinen traileri.

Lisää luettavaa