Yksi lajityyppinsä parhaista elokuvista ilmestyi vuonna 1987 – Nyt sen voi kokea isolta kankaalta

Broadcast News nähdään Pienen elokuvakerhon seuraavana valintana.

26.2.2024 15:00

Pienen elokuvakerhon seuraavana elokuvana BioRexin Kulttuurikasarmissa nähdään Broadcast News. Vuonna 1987 valmistunut romanttinen draamakomedia sijoittuu televisiouutisteen maailmaan.

Elokuva kertoo työlleen omistautuneesta televisiouutisten tuottajasta (Holly Hunter), terävästä mutta piikikkäästä toimittajasta (Albert Brooks) sekä alan nousevasta uudesta kyvystä (William Hurt).

Ohjauksesta vastaa James L. Brooks, joka on myös käsikirjoittanut ja tuottanut elokuvan. Brooks on varsinainen television ja elokuvan moniosaaja. Hänet tunnetaan palkituista ohjaustöistään, joihin Broadcast Newsin ohella kuuluvat muun muassa Hellyyden ehdoilla (1983) ja Elämä on ihanaa (1997). Televison puolella hänet tunnetaan muun muassa Simpsonien tuottajana.

Broadcast News oli sekä suuren yleisön että kriitikoiden suosikki. Elokuva sai peräti seitsemän Oscar-ehdokkuutta mutta jäi gaalassa kokonaan vaille palkintoja. Oscareita tai ei, Broadcast News on jäänyt elämään yhtenä parhaista toimittajista kertovista elokuvista.

”Brooks käsittelee taidokkaasti toimittajuuden eri puolia karismasta etiikkaan samaan aikaan kevyesti ja syvällisesti. Elokuvan käsikirjoitus on niin hyvä, että Jack Nicholson suostui cameo-rooliin ilmaiseksi. Tämän kerronnaltaan ja dialogiltaan modernin ja raikkaan elokuvan ainoa kasarilta haiskahtava tuulahdus on Bill Contin score, mutta olen alkanut lämmetä sillekin”, kommentoi Pienen elokuvakerhon alkuperäisjäsen, käsikirjoittaja ja ohjaaja Niklas Lindgren.

Broadcast News esitetään Helsingin Kulttuurikasarmissa tiistaina 27.2. klo 18.00. Uusinnat torstaina 29.2. klo 20.00 ja maanantaina 4.3. klo 15.00. Katso alta leffan traileri. Lisätietoa ja lippuja BioRexin sivuilta.

Lisää luettavaa