Yle Areenassa on kiehtova dokumentti suomalaisesta hypnotisoijasta – ”niin uskomaton tarina, ettei tiedä uskoako edes dokumentin tekijöitä”

Neljän tähden dokumentti.

Yle Areenassa on katsottavana dokumentti Olliver Hawk (2019). Dokumentti on katsottavissa kahden kuukauden ja 24 päivän ajan.

Kotimainen dokumentti kertoo mestarihypnotisoija Olavi Hakasalosta, taiteilijanimeltään Olliver Hawk. Dokumentin kuvauksen mukaan Olavi Hakasalo eli forrestgumpmaisen elämän täynnä seikkailuja, sattumia, julkisuutta, rikkauksia, oikeudenkäyntejä, kiistoja ja tragediaa. Hän esiintyi monesti televisiossa, hypnotisoi eläimiä, julkaisi hypnoosiäänitteitä, avioitui kolmesti (tai neljästi, lähteestä riippuen), osallistui Korean sotaan, paljasti filippiiniläisiä ihmeparantajia, kehitti japanilaisille viranomaisille äänitaajuuksia mellakoiden neutralisointia varten ja juoni presidentti Urho Kekkosen taustajoukkojen pyynnöstä hänen poliittisia vihollisiaan vastaan..

Episodin arviossa Olliver Hawk sai neljä tähteä. Alla ote arviosta.

Arthur Franckin ohjaama huikea dokumenttielokuva on kiehtova kurkistus pieneen kaistaleeseen suomalaista salatieteiden historiaa. Katsoja ei oikein voi edes olla varma kuka huijaa ja ketä. Kyseessä on niin uskomaton tarina, ettei tiedä uskoako edes dokumentin tekijöitä. Olliver Hawk oli kuitenkin aivan oikea hahmo, Hakasalo ihan oikea ihminen. Vai onko kaikki vain illuusiota?”

Tässä linkki dokumenttiin Yle Areenassa.

Katso traileri alta.

YouTube video