Yle Areenasta poistuu harvinaista herkkua – suomalaista laatukauhua, jota fanittaa Hollywoodin huippuohjaaja

Neljän tähden elokuva.

18.5.2024 11:00

Pahanhautoja (2022) on katsottavissa Yle Areenassa 21. toukokuuta asti.

Kotimainen kauhuelokuva on Hanna Bergholmin esikoisohjaus. Elokuvassa nuori voimistelijatyttö löytää oudon linnunmunan, josta kuoriutuu jotain järkyttävää. Tinja yrittää epätoivoisesti miellyttää vaativaa äitiään, joka esittelee perheidylliään suositussa videoblogissaan. Kohta kuitenkaan kukaan ei ole turvassa. Psykologinen draamaa ja kauhua yhdistävä elokuva on kasvutarina äidin ja tyttären suhteesta ja täydellisyyden tavoittelusta.

Pääosissa nähdään Siiri Solalinna, Sophia Heikkilä, Jani Volanen ja Reino Nordin.

Pahanhautoja sai kriitikoita erittäin positiivisen vastaanoton, ja elokuva sai kehuja myös kansainvälisesti, mukaan lukien Yhdysvaltojen suurimmilta elokuvamedioilta. Yksi Pahanhautojan faneista on huippuohjaaja Edgar Wright, joka suositteli leffaa X:ssa.

Elokuvan Rotten Tomatoes -prosentti on 93. Episodin arviossa Pahanhautoja sai neljä tähteä.

Pahanhautoja on viihdyttävä ja taiten tehty elokuva, jota kotimainen elokuvakenttä tervehtii ilolla. Ainoa ongelma elokuvassa on se, että siitä puuttuu mysteeri. Salaperäisyys tuntuu päälle liimatulta, koska asioita vain tapahtuu, eikä niitä sen kummemmin selitetä. Tapahtumat pitää vain hyväksyä, mutta osin tuntuu, ettei elokuva ole siihen tarpeeksi runollinen”, kirjoitettiin arviossa.

Tässä linkki elokuvaan Yle Areenassa.

Katso traileri alta.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia