Yökukkujille tv:ssä: Venäläinen väitti vuoden 2015 hittileffan käsikirjoitusta häneltä varastetuksi – seurasi mojovat vaatimukset!

IMDb-arvosana on 8,0.

Ridley Scottin ohjaamassa tieteisdraamaelokuvassa Matt Damonin esittämä Mark Watney on astronautti, joka jää tutkimusmatkalla yksin karulle Mars-planeetalle. Hänen luullaan kuolleen kadottuaan rajun avaruusmyrskyn aikana, ja muut miehistön jäsenet ovat jo lähteneet kotimatkalle, kun Watney palaa tukikohtaan.

Säilyäkseen hengissä Watneyn täytyy laittaa kekseliäisyytensä peliin, koska ruokaa ei ole ja varusteetkin ovat niukanlaiset. Watneyn onnistuu kuitenkin löytää keino viestittää NASAan olevansa elossa. Sillä aikaa Maassa sekä NASA että tutkimusaluksen miehistö suunnittelevat pelastusoperaatioita omilla tahoillaan hakeakseen Watneyn Marsista.

Jos elokuvan hahmolla Mark Watneylla oli epäonnea, niin epäonnea filmillä näytti riittävän myös todellisessa maailmassa – leffan tekijöitä syytettiin nimittäin plagioinnista.

Venäläinen käsikirjoittaja nosti Moskovassa kanteen, jossa väitettiin Yksin Marsissa -elokuvan tarinan olevan varastettu häneltä. Kanteen nostaja Mikhail Raskhodnikov sanoi, että hän kirjoitti elokuvan tarinan vuosia ennen elokuvan julkaisemista.

Raskhodnikov vaati elokuvan tekijänoikeuksia itselleen. Hän halusi niin ikään, että elokuvan levitys keskeytetään ja että hänelle maksetaan 800 000 dollaria korvauksia. Hän vaati myös julkista anteeksipyyntöä.

Yksin Marsissa -kirjan kirjoittaja sanoi, ettei ole koskaan käynyt Venäjällä, ei puhu venäjää eikä ole koskaan nähnyt Raskhodnikovin käsikirjoitusta. Kanne lopulta hylättiin.

Elokuva näkyy Sub-kanavalta kello 23.25.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut