Yöllä tv:ssä: A-luokan rikoselokuva A-luokan tähdillä – teki Oscar-historiaa

IMDb-arvosana on 7,7.

21.11.2023 14:03

Yön tv-viihteessä on katsottavana rikoselokuva Training Day (2001). Denzel Washington on usein sanonut etsivä Alonzo Harrisin olevan hänen lempihahmonsa, jota hän on näytellyt.

Leffan tarinassa kunnianhimoinen nuorukainen haluaa yletä urallaan, ja pääseekin oppimaan häntä kokeneemmalta poliisilta. Oppi vain ei ole ihan sitä mitä hän odotti.

Denzel Washington ja Ethan Hawke.

Leffa on uniikki Oscar-historiassa, sillä koskaan aiemmin musta pääosanesittäjä (Washington) ei ollut voittanut Oscar-palkintoa mustan ohjaajan elokuvasta.

Washingtonin lisäksi näyttelijöinä toimivat Ethan Hawke, Scott Glenn, Tom Berenger, Harris Yulin, Raymond J. Barry, Cliff Curtis sekä Dr. Dre. Ohjauksesta vastaa Antoine Fuqua.

Washingtonin ja Hawken lisäksi myös Fuqua teki elokuvassa hyvää työtä. Mainittakoon esimerkiksi kohtaus, jossa Jake pelaa korttia jengiläisten kanssa. Fuqua antoi tiettyjä ohjeita gangstereita esittäville näyttelijöille kertomatta niistä Hawkelle. Näin häntä pyrittiin hämmentämään entisestään, joka lisäsi kohtauksen jännitystä. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • Ke 22.11.2023 klo 00.20, TV5
  • To 23.11.2023 klo 22.55, Kutonen

Lue myös: Chris Hemsworth masentui Quentin Tarantinon lausunnosta – Thor-tähti ei usko työskentelevänsä hänen kanssaan koskaan – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa