Yön sotatoiminta ampuu nolostuttavalla tavalla yli – päätähden urakin floppasi karusti

IMDb-arvosana on 5,8.

2.3.2024 08:30

Yön tv-tarjonnassa on elokuva Battleship (2012).

Tarinassa päästään seuraamaan periamerikkalaista tarinaa, jossa vastentahtoisesta päähenkilöstä kehkeytyy sankari. Tällä kertaa sankarin täytyy puolustaa Maata vihollisjoukkiolta, joka ei ole lähialueilta kotoisin. Elokuvan propagandistinen puoli on niin silmiinpistävää, että se saattaa alkaa jopa naurattaa.

Taylor Kitsch ja Rihanna.

Taylor Kitschistä yritettiin aikoinaan leipoa uutta kassamagneettia Hollywoodiin. Leffa on yksi kolmesta ison budjetin elokuvasta, joista kaikki enemmän tai vähemmän floppasivat. Kaksi muuta ovat John Carter (2012) ja Raakalaiset (2012). Huono kassamenestys romuttikin Kitschin mahdollisuudet olla suuri Hollywood-tähti. Ohjaajana toimii Peter Berg.

Episodi ei antanut arvostelussa elokuvalle kuin yhden tähden:

”Oksettavuuteen saakka ylitsepursuava patriotismi ja sankarillinen militarismi luovat jo ensimmäisen vartin aikana todella vakuuttavan vaikutelman siitä, että elokuva taitaa olla lähinnä Yhdysvaltain laivaston tekemä mainos. En yllättyisi, jos elokuvan tuotantotiimissä olisi taustalla häärinyt laivaston edustajia.

Muutamassa kohtauksessa herää pientä toivoa siitä, että kaiken paatoksen alla saattaisi häilyä ripaus pilkettä silmäkulmassa. Tämä toivo kuitenkin teilataan heti seuraavan idioottimaisen käänteen pamahtaessa ruutuun. Elokuva tekee kerta toisensa jälkeen karmaisevan selväksi, että itseironia on dumpattu roskakoriin heti kuvausten alkumetreillä.”

Elokuva on myös SkyShowtimessa. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • La 02.03.2024 klo 23.45, Kutonen

Lue myös: Christopher Nolania vaivaa edelleen repliikki Yön ritarista – ”veljeni kirjoitti sen” – Episodi.fi

Lisää luettavaa