Ysärielokuvista tuttu Tonka-simpanssi onkin elossa – omistaja valehteli kuolleen ja lukitsi kellariin

Kurja tapaus taas vaihteeksi.

29.6.2022 19:30

Ysärielokuvista Buddy – nasta kaveri ja Viidakon ykä tuttu simpanssi Tonka on löytynyt elossa. Uutisesta kertoo muun muassa Vulture. Näyttelijä Alan Cumming oli tarjonnut huimat 10000 dollaria sille, joka löytää Tonkan.

Tonkan omistaja väitti, että eläin on tuhkattu toukokuussa 2021. Tämä tapahtui sen jälkeen, kun viranomaiset olivat määränneet Tonkan ja omistajan kuusi muuta simpanssia Suurten apinoiden keskukseen.

Omistaja oli piilottanut Tonkan kellariinsa, jossa se eli muun muassa ”60-television ja kosketusnäytöllisen tabletin kanssa. PETA epäili, että Tonka saattaa olla vielä elossa, mikä johti lopulta simpanssin löytämiseen.

Cumming kommentoi Tonkan löytymistä: ”Tapasin Tonkan, kun kuvasimme Buddya ja sain hänestä todellisen ystävän. Oli kunnia, että hän piti minua kanssasimpanssina. Tanssin ilosta, kun PETA pelasti Tonkan naiselta, joka lukitsi hänet yksinn kellariin ja valehteli siitä. Ajatus Tonkasta kuljeksimassa vapaana ja onnellisena tilavassa turvapaikassa loppuelämänsä saa minut iloiseksi.”

Lisää luettavaa