Antboy – Muurahaispoika

GENRE , ENSI-ILTA 17.10.2014 TÄHDET

12-vuotias Pelle kokee olevansa liian tavallinen. Normaalia saatetaan pitää hyvänä, mutta Pelle olisi mieluummin futissankari tai jopa koulukiusattu ennemmin kuin poika, johon ei kiinnitetä mitään huomiota. Tilanteen tekee vielä tuskaisemmaksi se, että ihastuksen kohde, vaaleaverikkö-Amanda, hädin tuskin tietää Pellen olemassaolosta. Muurahaisen puraisun myötä Pellen elämä kokee muutoksen ja poika saa Hämähäkkimiehen kaltaisia supervoimia.

Pelle saa ystäväkseen nörttipoika Wilhelmin, joka on suurena sarjakuvafanina lumoutunut Pellen uusista voimista. Yhdessä he muodostavat tiimin, ja kehittävät supersankarien hengessä asustetta ja nimeä myöten Muurahaispojan salaisen identiteetin. Muurahaispoika saa vastuksen Kirppumiehestä, jonka toimien johdosta muutoksia aiheuttavia muurahaisia on päässyt vapaalle jalalle. Amandan isä on suuren firman toimitusjohtaja, jolle Kirppumies hautoo kostoa. Kun Amanda kidnapataan, on Muurahaispojan ryhdyttävä sankaritekoihin. Seikkailun myötä Pelle tulee huomaamaan todellisten ystävien merkityksen ja eron niiden ihmisten välillä, jotka todella huomaavat sinut, myös naamion takaa.

Tanskalainen elokuva on kuin pienimuotoinen versio Hämähäkkimiehestä. Lapsiyleisö hyvinkin mahdollisesti nauttii elokuvakokemuksesta, mutta aikuiselle katselukokemus saattaa olla haaste. Riittävän viihdyttäväksi kokoperheen elokuvaksi Antboyta uskaltaisi kuitenkin veikata. Ystäväkaksikossa ja heidän intoilussaan on kuitenkin jotakin sen verran aseistariisuvan sympaattista, että elokuvan katsoo mielellään. Myös lyhyt kesto pitää tylsistymisen riskiä loitolla.

Kuten tämän tyyppisissä elokuvissa aina, sankari tarvitsee tietysti haastajan, jotta juonellinen toimintakuvio saataisiin käyntiin. Valitettavasti tässä elokuvassa pahiksena on Kirppumies, jota on kaikessa hölmöydessä vaikeaa ottaa vakavasti. Muurahaispoika sankarina sen sijaan toimii mainiosti. Muurahaispoika on pieni mies, jolla on suuri sydän. Herttaisinta elokuvassa on ystävyyden merkityksen korostaminen voimavarana ja ajatus siitä, ettei maailmaa pelasteta yksin. Supersankarikin tarvitsee rinnalleen luotettuja ystäviä.