Fakiiri joka juuttui vaatekaappiin

/ / / / GENRE , ENSI-ILTA 17.08.2018 TÄHDET

Toden ja tarinan rajaa hämärtävä komea elokuva on kuin kevyempi versio Piin elämästä.

Nuori intialainen fakiiri/katurosvo/huiputtaja Aja lähtee etsimään isäänsä Pariisiin, kun hänen äitinsä kuolee. Mukanaan Ajalla on vain väärennetty satanen sekä äitinsä tuhkat. Jo pienestä pitäen Aja on ihaillut Ikeaa jonkinlaisen vaurauden merkkinä, joten Pariisissa hänen pitää päästä heti tähän länsimaisen hyvinvoinnin kappeliin.

Huonekalukaupassa nuorukainen törmää kuitenkin elämänsä rakkauteen. Siitä alkavat erilaiset vaikeudet, jotka kuljettavat katutaikuria pitkin Eurooppaa ja jopa Libyaa.

Bollywoodia ja brittihuumoria yhdistelevä valveutunut komedia ei oikein pääse sille tasolle, miltä se teknisellä puolella näyttää. Pääosassa temmeltää erinomainen intialaistähti Dhanush, mutta ikävä kyllä tarina ei vastaa hänen taitojaan.

Laittomasta maahanmuutosta ja henkisestä kasvusta kertovasta elokuvasta olisi saanut kiinnostavammankin tehtyä. Nyt leffa on vain laimeahko (mutta maagisen komea) aikuisten satu, jota voi verrata vuonna 2012 ensi-iltansa saaneeseen Piin elämään. Mikä on totta ja mikä tarua? Vain itse huiputtaja sen tietää.


YouTube video