G-Force – Miniagentit

11.9.2009 00:00
  MAA VUOSI GENRE ENSI-ILTA

  Vauhdikas lastenelokuva huippukoulutetuista ja -varustelluista marsuista pelastamassa maapalloa ilkeän miljardöörin kynsistä.

  Maailmaa uhkaa tuho ilkeän Leonard Saberin (Bill Nighy) suunnitelmien myötä. Hänen kahvinkeittimensä ja muut kotitalousvälineensä ovatkin tosiasiassa salainen armeija, jolla Saber yrittää valloittaa Telluksen. Onneksi Yhdysvaltain hallituksella on erittäin salainen ohjelma, jossa marsuista on koulutettu uusimmalla vakoilutekniikalla varustettuja huipputehokkaita salaisia agentteja. Joukon johtajana hyörii Darwin (äänenä Lari Halme), ase-ekspertti Blaster (Ilari Johansson), taistelulajien asiantuntija Juarez (Niina Herala), tiedustelukärpänen Mooch sekä tietokoneillaan taustatukea tarjoileva tähtikontiainen Speckles (Jasper Pääkkönen). Kateelliset FBI-agentit yrittävät laittaa kapuloita jyrsijöiden rattaisiin.

  G-Force – Miniagentit on tuottajavelho Jerry Bruckheimerin ensimmäinen stereoskooppinen 3D-elokuva. Se on osittain animoitu ja osittain kuvattu elävien näyttelijöiden kanssa ”oikeissa” ympäristöissä. Bruckheimerin tyyliin se on vauhdikas mutta silti selkeästi lapsiyleisölle suunnattu, ja varmasti perheen piltit viihtyvätkin elokuvan parissa. Aikuiseen makuun tarina saattaa olla turhankin lapsellinen ja helppo. Ohjauksesta vastaa Hoyt Yeatman, joka tunnetaan paremmin pitkän linjan erikoistehostemiehenä. Hän osaa kuljettaa tarinaa sopivalla vauhdilla.

  G-Force on mahdollista nähdä sekä 3D- että tavanomaisempana 2D-versiona. Sääli, että esille tuodaan vain suomeksi dubattu laitos. Viime vuosina animaatiohahmojen ääniä ovet tehneet taidolla Hollywoodin A-listan näyttelijät. Nytkin asialla ovat olleet sellaiset nimet kuin Nicolas Cage, Penélope Cruz, Steve Buscemi ja Sam Rockwell, joiden tasolle suomalaiset ääninäyttelijät eivät parhaalla tahdollakaan yllä. Kaikista masentavinta on nähdä loistava brittinäyttelijä Bill Nighy silmien edessä, kun hänen äänensä on lattean ja tasapaksun suomalaisen.

  Lisää luettavaa