Sammyn suuri seikkailu 2

GENRE ENSI-ILTA 08.03.2013 TÄHDET

Kolme vuotta sitten ilmestynyt belgialaisanimaatio Sammyn suuri seikkailu osoittautui sen verran suosituksi, että sille tehtiin jatko-osa. Kakkososan alussa merikilpikonna Sammy (suomalaisena äänenä Jukka Rasila) viettää mukavaa elämää ystävänsä Rayn (Mikko Kivinen) kanssa ja auttaa poikasia löytämään tiensä valtameren aaltoihin. Leppoisa lekottelu keskeytyy, kun trooppiseen paratiisiin saapuu ilkeitä salametsästäjiä. Sammy ja Ray vangitaan, ja he joutuvat meriakvaarioon turistien töllisteltäviksi. Kilpparit eivät jää neuvottomiksi vaan alkavat vankitoveriensa kanssa suunnitella pakoa vedenalaisesta vankilastaan.

Sammyn suuri seikkailu 2 on ykkösosan tavoin animoitu näyttävästi. Vaikka elokuva on suunnattu lapsiyleisölle, voivat aikuisetkin löytää siitä hupaisia yksityiskohtia vaikkapa kieli poskessa tehdyistä kappalevalinnoista kuten The B-52’s -yhtyeen biisistä Rock Lobster.

Elokuvan ongelma on se, että hahmot eivät ole riittävän persoonallisia. Näyttää siltä, että klassikkoanimaatioista kuten Pieni merenneito ja Nemoa etsimässä on otettu liikaa vaikutteita.

Suomalaiset ääninäyttelijät tekevät Petri Hantun ohjauksessa hyvää työtä.Elokuvatraileri Filmtrailer.com in kanssa