Solsidan

GENRE ENSI-ILTA 29.12.2017 TÄHDET

Pakkokatsottavaa tv-sarjan ystäville!

 

Tervetuloa Saltikseen! Mickan (Josephine Bronebusch) ja Fredde (Johan Rheborg) ovat kutsuneet Alexin (Felix Herngren) ja Annan (Mia Skäringer) perheineen viettämään joulua. Fredde on varustautunut juhlaan lumikoneella, joka puskee valkeaa joulua snobbailevan perheen hulppean kotitalon pihalle. Nyt Alexilla ja Annalla on kuitenkin ystävilleen jotain erittäin järkyttävää kerrottavaa – he ovat päättäneet erota!

Anna on löytänyt kiltin ja konfliktiaran hammaslääkärimiehensä tilalle mielenkiintoisemman, nuoremman ja vetreämmän miehen. Annan ja Alexin ero aiheuttaa varsinkin Freddelle ylitsepääsemättömän kriisin.

Onnistunut Solsidan-elokuva on pakollista katsottavaa kaikille sarjan faneille. Rakastetuista ja taidolla rakennetuista hahmoista otetaan elokuvassa kaikki ilo irti. Alex ei edelleenkään osaa sanoa mitään suoraan. Lopulta hänen suorasanainen ja kyyninen vaimonsa kyllästyy ja päättää lähteä sporttisen mutta ekohenkisen ituhippihifistelijän matkaan.

IPhone on kasvanut entistä tiiviimmin Mickanin käteen kiinni. Mickan yrittää päihittää pahimman kilpailijansa, Lussanin, sosiaalisessa mediassa. Saltiksen seurapiirinaiset kilpailevat vuorokauden ympäri siitä, kummalla on kalliimpi ja suurempi käsilaukku tai hohdokkaampi Instagram-kuva ökykalliista lounaastaan.

Fredde jaksaa edelleen snobbailla kalliilla teknologialeluillaan. Samanaikaisesti hän keskittyy ratkaisemaan Alexin parisuhdekriisiä. Pakkaa sekoittavat säännöllisesti pihiydessään ja tungettelevaisuudessaan mainio pariskunta Ove (Henrik Dorsin) ja Anette (Malin Cederbladh), jotka ovat ehkä parhaat Solsidan-hahmot.

Solsidan-elokuva onnistuu houkuttelemaan kutkuttavat nauruhermot hereille. Parhaimmat kohtaukset perustuvat sarjan tavoin myötähäpeään ja tunnistettavuuteen. Se on etenkin taitavan käsikirjoituksen ansiota, mitä roolinsa omaksuneet näyttelijät täydentävät. Tilannekomiikka naurattaa, kuten myös se, että samanlaisia hahmoja löytyy lähes jokaisen tuttavapiiristä.