Ticket to Paradise

George Clooney ja Julia Roberts säkenöivät Ol Parkerin romanttisen komedian pääosissa. Ticket to Paradise on hurmaava, joskin hieman unohdettava. (Ikäraja K-7)

6.10.2022 12:17
MAA / VUOSI GENRE ENSI-ILTA 07.10.2022

Hyvät romanttiset komediat ovat harvassa. Genre oli vahvimmillaan 1980- ja 90-luvuilla, mutta nykyään romanttiset komediat ovat lähinnä unohdettavia ja puisia tekeleitä. Poikkeuksiakin toki löytyy, kuten hurmaava Crazy Rich Asians, mutta pääosin Hollywood on luovuttanut genren osalta.

Ohjaaja Ol Parker tietää tämän ja on ehkä juuri siksi onkin palkannut George Clooneyn ja Julia Robertsin tähdittämään uutta Ticket to Paradise -elokuvaansa. Ja miten hienoa onkaan nähdä säkenöivät Clooney ja Roberts isolla valkokankaalla kiusoittelemassa toisiaan, hihittelemässä ja muutenkin hupailemassa.

Clooney ja Roberts esittävät Lilyn (Kaitlyn Dever) vanhempia, Davidia ja Georgiaa. Lily on juuri valmistunut yliopistosta ja suunnannut Balille viimeiselle lomalle ennen kuin aloittaa lakimiehen työt. David ja Georgia saavat lähes halvauksen, kun Lily lähettää sanoman, että on rakastunut balilaiseen mieheen ja häät ovat pian.

David ja Georgia suuntaavat saman tien Balille lähinnä estämään tytärtään pilaamasta elämäänsä lopullisesti. Niin, ja David ja Georgiahan ovat eronneet eivätkä voi sietää toisiaan, joten matka on kiusallinen molemmille.

Ticket to Paradise on vanhanaikainen elokuva. Se tuntuu ajoittain muinaiselta reliikiltä, elokuvalta, jollaisia ei enää tehdä, mutta juuri siinä piilee sen valovoimaisuus. Eihän Parkerin elokuvassa varsinaisesti mitään sisältöä ole, vaan se on täydellistä, ihanaa hömppää.

Ehkä se on hieman kärjistetysti sanottu; Ticket to Paradise muistuttaa vanhempia luottamaan lapsiinsa ja antamaan heidän elää omaa elämäänsä, virheineen päivineen, mutta Parker priorisoi jatkuvasti viihdyttävyyden ja hauskuttelun.

Ehkä juuri siinä elokuva kompastelee. Elokuva on kuvattu upeissa puitteissa; Australia tuuraa tässä Balia, mutta elokuvaa lähinnä ihailee sen sijaan että sen tarinaan uppoaisi. Hahmot eivät juurikaan kehity tai jos kehittyvät, se tapahtuu nopeasti ja ilman syytä.

Elokuva on myös anteeksipyytelemättömän siirappinen ja romanttinen. Ticket to Paradise on rakkaudella tehty elokuva rakkaudesta. On myös hienoa nähdä romantiikkaa, joka keskittyy yli 50-vuotiaisiin.

Clooney ja Roberts ovat loistavia. Koko valkokangas herää henkiin, kun kaksi Hollywoodin kuninkaallista pääsee vauhtiin. Clooney on edelleen charmantti ja terävä esiintyjä ja Roberts on lämmin ja seksikäs. Lucas Bravo on myös mainio Georgian nuorempana poikaystävänä, jolla ei juurikaan ole muuta tekemistä kuin heittää vitsiä. Billie Lourd on lähinnä statistin roolissa Lilyn parhaana ystävänä.

Ticket to Paradise ei ole aivan niin ihastuttava tai muistettava kuin sen toivoisi, mutta se on silti valloittava paluu romanttisen komedian kulta-aikoihin. Sillä ei ole tarpeeksi sanottavaa teemoistaan, mutta sen upeaan maailmaan kannattaa heittäytyä.

Maria Lättilä

Ticket to Paradise -elokuvan traileri

Lisää luettavaa