2010-luvun paras elokuva on valittu

21.8.2015 13:15

2010-luku on vasta puolivälissä, mutta Episodi ja Discshop kysyivät silti fanien suosikkia sillä tähän asti ilmestyneistä elokuvista.

Ainoastaan 1980-luvun äänestys on ollut tasaisempi kuin 2010-luvun suosikin etsintä. Pienellä marginaalilla voittajaksi kuitenkin nousi kasariklassikon päivitys Mad Max: Fury Road. Jos olisi haettu ohjaajasuosikkia, olisi voittaja ollut George Millerin sijaan Christopher Nolan, sillä kakkosena oli Inception, Yön ritarin  paluu oli nelonen ja Interstellar vitonen. Väliin kolmanneksi kiilasi Bond-hitti Skyfall.

Niiden takana vuorottelivat toiminta ja draama: kuudenneksi suosituin oli The Avengers, sitten Kuninkaan puhe ja tasaäänin 12 Years a Slave ja Black Swan Driven täydentäessa kärkikymmenikön.

Osallistujien kesken arvottiin elokuva-aiheisia palkintoja, ja voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Nyt kun suosikit 1920-luvulta 2010-luvulle ovat selvillä on jäljellä enää se kaikkien aikojen suosikin metsästys. Äänestys siis jatkuu vielä hetken osoitteessa http://www.episodi.fi/yleisosuosikki.

 

Lisää luettavaa