Slovakialaisten elokuvien näytöksiä ilmaiseksi – mukana sotakokkien reseptejä

Helsingin elokuvateatteri Andorrassa näkee tänään, huomenna ja ylihuomenna slovakialaisia elokuvia ilmaiseksi osana Kuvia ja unelmia -juhlasarjaa. Elokuvat ja tapahtuman vieraat voi tavata myös Tampereella kuun vaihteessa.

Slovakialaisten elokuvien juhlasarjan näytöksiä esitetään kolmen päivän aikana, alkaen jo tänään, Helsingin Andorrassa ja 26.3.-4.4. Tampereen Niagarassa.

Englanniksi tekstitetyissä vapaan pääsyn näytöksissä voi nähdä muun muassa paikalle saapuvien Ivana Šebestován lyhytanimaation Four (2007) ja Zuzana Liován elokuvan The House (2011).

Four kertoo traagisesti päättyvästä kevätpäivästä ja The House säröilevästä perheestä, joka yrittää selvitä rahan muuttamassa maailmankuvassa.

Yksi sarjan mielenkiintoisimmista elokuvista on kansainvälisesti Cooking Historynä tunnettu dokumentti. Elokuva antaa puheenvuoron Euroopan armeijoiden kokeille. Muun muassa saksalaisten, neuvostoliittolaisten, ranskalaisten ja serbialaisten univormukokit paljastavat kullekin sota-ajalle tyypillisiä reseptejä.

Four ja The House esitetään Andorrassa tänään, Cooking History huomenna.

Juhlasarjan koko näytösaikataulun löytää täältä: Kuvia ja unelmia – Slovakialaisen elokuvan juhlasarja