7 hullua faktaa Poliisiopisto-elokuvista – Harrisin näyttelijä oli yhden osan kuvausten ajan kännissä!

Presidentti tykkää, kriitikko ei.

1. Idea Poliisiopisto (1989) -leffaan tuli Valiojoukko (1983) -elokuvasta. Tuottaja Paul Maslansky oli paikalla Valiojoukon kadulla tehdyissä kuvauksissa, kun joukkoja hallitsemaan saapui bussilasteittain poliisiopistolaisia. Hänestä oli humoristista seurata kaikenkarvaisen porukan edesottamuksia – ”miehiä, naisia, pitkiä, lyhyitä, mustia, kiinalaisia…” Maslansky kirjoitti jo samana iltana kaksisivuisen luonnostelman Poliisiopistosta.

2. Michael Keatonin oli tarkoitus olla alun perin päätähti. Hän ei kuitenkaan ollut vapaana aikataulusyistä.

3. Bruce Willis koe-esiintyi Mahoneyn rooliin. Hän oli tuolloin vielä tuntematon suuruus, mutta sai pian rooliin Konnankoukkuja kahdelle (1985)  -tv-sarjasta.

4. Ehkä maailman kuuluisin elokuvakriitikko Roger Ebert inhosi Poliisiopistoa.

5. Bill Paxtonin oli tarkoitus esiintyä kahdessa Poliisiopiston jatko-osassa. Hän hylkäsi tarjouksen ja otti ennemmin vastaan Hudsonin roolin James Cameronin ohjaamassa Aliens (1986) -elokuvassa.

6. Poliisiopisto 4: Korttelipoliisit (1987) -elokuvassakin näytellyt G.W. Bailey (Harris) väitti unohtaneensa koko nelososan tekemisen. Miksi? Hän oli omien sanojensa mukaan humalassa koko kuvausten ajan. ”Minulla ei ole mitään hajua mistä siinä oli kyse”, Bailey kommentoi aikoinaan.

7. Bill Clinton on Poliisiopisto-elokuvien fani. Tiettävästi hän katsoo pahalla päällä ollessaan jonkin niistä.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut