7 jännittävää Wolverine-faktaa – Hugh Jackmanilla on oma suosikki manttelinperijäksi

Wolverine on yksi suosituimmista supersankareista. Katsastetaanpa muutamia faktoja Hugh Jackmanin esittämästä hahmosta.

25.3.2020 04:30

 

1. Hugh Jackman sai roolin viime tingassa

Hugh Jackman ei ollut ensimmäinen valinta Wolverine-rooliin. Itse asiassa hän sai pestin viime hetkellä, sillä Tom Cruise puuttui peliin. Cruise oli tekemässä Mission Impossible 3 -elokuvaa ja näyttelijäkaartiin kuului myös Dougray Scott, jonka oli määrä näytellä X-Men (2000) -elokuvassa Wolverinea. Cruise yllättäen kielsi häntä tekemästä elokuvaa.

Tom Cruise ei antanut minun tehdä sitä. Olimme tekemässä Mission: Impossiblea ja hän sanoi: ”Sinun täytyy jäädä ja tehdä rooli loppuun.” Sanoin jääväni, mutta tekeväni myös sen (Wolverine-roolin), Scott paljasti.

– Jostain syystä hän sanoi, etten voisi tehdä sitä. Hän oli hyvin vaikutusvaltainen kaveri, Scott kertoi.

 

2. Jackmanilla on suosikki uudeksi Wolverineksi

Jackman kertoi MTV Newsin haastattelusssa, että Tom Hardyn tulisi periä Wolverinen rooli. Myös vedonlyöntitoimistot ovat olleet Hardyn kannalla. Viime aikoina on levinnyt huhuja, että rooliin olisi mietitty Henry Cavillia. Huhu on pitkälti teilattu vääräksi.

 

3. Jackman pitää hallussaan kunnioitettavaa saavutusta

Jackman jakoi vielä vastikään hienon ennätyksen Robert Downey Jr:n kanssa. He molemmat olivat näytelleet supersankaria elokuvissa hurjat kymmenen kertaa. Downey Jr meni Jackmanin edelle Avengers: Endgamen myötä.

Jackman on kuitenkin nähty Wolverinena pidempään – hurjat 16 vuotta ja 228 päivää alkaen elokuvasta X-Men (2000) ja päättyen elokuvaan Logan (2017).

 

4. Jackman pääsi Wolverinen mielentilaan käymällä suihkussa

Näyttelijöillä on monenlaisia keinoja valmistautua rooliin. Jackmanilla se oli raudan pumppaamisen lisäksi suihkussa käyminen.

Tähti meni vahingossa aamuviideltä kylmään suihkuun. Jackman ei voinut huutaa vaikka halusi, sillä hänen vaimonsa oli nukkumassa. Näyttelijä ymmärsi, että Wolverine kokee jatkuvasti saman. Hän haluaisi huutaa ja iskeä jotakuta, mutta pitää kaiken sisällään. Jackman käyttikin kylmiä suihkuja hyödykseen päästäkseen Wolverinen mielentilaan.

 

5. Tähden vaimo ei halunnut miehestään Wolverinea

Onneksi Jackman ei kuunnellut ainakaan tällä kertaa vaimoaan. Deborra-Lee Furness nimittäin neuvoi tähteä hylkäämään roolin. Hänen mielestään se oli naurettava. Hän antoi ohjeistuksensa luettuaan vain kolme sivua X-Men (2000) -käsikirjoitusta.

 

6. Jackmanilla piti olla Wolverine-cameo Sam Raimin ensimmäisessä Spider-Man (2002) -elokuvassa.

Kaikki oli jo sovittu. Kohtalo kuitenkin puuttui ikävällä tavalla kuvioihin. Jackman paljasti aikoinaan haastattelussa, että hänen Wolverine-pukunsa oli kadonnut, jonka vuoksi hän ei voinut tehdä cameota.

 

7. Jackman sai inspiraatiota rooliin Clint Eastwoodista

Tähti haki inspiraatiota roolia varten Clint Eastwoodin Likainen Harry (1971) -hahmosta. Kieltämättä Wolverinen kovassa katseessa on jotain samaa Harryn kanssa. Jackman sanoi myös Mel Gibsonin Mad Max (1979) -hahmon inspiroineen häntä.

Lähde: Screen Rant

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia