Aku Hirviniemi hyppäsi Vesku Loirin saappaisiin – uusintaversio Spede-elokuvasta sai tylyn arvion: ”Ehkä vuosituhannen huonoin kotimainen”

Komedian uusintaversio ei herättänyt hilpeyttä.

24.5.2023 10:59

Teattereihin saapuu tänään kotimainen lännenkomedia Hirttämättömät. Elokuva on uusi versio samannimisestä Spede Pasasen tuottamasta vuoden 1971 elokuvasta, jossa näyttelivät Speden lisäksi Vesa-Matti Loiri ja Simo Salminen.

Uudessa elokuvassa Vesku Loirin roolin Yksinäisenä ratsastajana on perinyt suosikkikoomikko Aku Hirviniemi. Elokuvan ohjaaja, näyttelijänäkin tunnettu Andrei Alén, esittää Tontoa. Speedy Gonzalesin roolissa nähdään Ona Huczkowski.

Episodi antaa uudelle Hirttämättömät-elokuvalle vain yhden tähden.

”Tuntuu helpolta nimetä uusi Hirttämättömät vuoden huonoimmaksi kotimaiseksi elokuvaksi jo nyt. Ehkä jopa vuosituhannen huonoimmaksi”, arviossa kirjoitetaan.

”Jo alkuperäinen Hirttämättömät oli halvan näköinen ja pöljä komedia jopa Spede-asteikolla mitattuna. Siinä Spede, Vesa-Matti Loiri ja Simo Salminen lähinnä kiersivät kehää vetäen vankkureita hiekkakuopalla. Hirttämättömät on vuosien myötä noussut elokuvafanien piirissä jonkinlaiseksi kulttiteokseksi, mutta silti tuntuu oudolta, että juuri tämä elokuva on saanut uuden käsittelyn”, arviossa kirjoitetaan.

Arvion mukaan suuri osa dialogista tuntuu improvisoidulta läpänheitolta, joka ei vie tarinaa mitenkään eteenpäin eikä naurata.

Hirttämättömät on kuin polttariporukan tekemä kotivideo tai hiekkakuopan reunalla esitettyä puskateatteria. Pöljät kotimaiset komediat, kuten alkuperäinen Hirttämättömät tai vaikkapa Visa Mäkisen tuotanto ovat jääneet elämään camp-klassikkoina, koska niiden huonous menee sopivassa mielentilassa tasolle, jossa se muuttuu hyvyydeksi. Uusi Hirttämättömät ei ole sellainen elokuva. Se on yksinkertaisesti huono, ja siinä kaikki”, arviossa kirjoitetaan.

Lue koko Episodin arvio tästä. Alla elokuvan traileri.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia