Angelina Jolie tekee Netflixin kanssa elokuvan koskettavasta tositarinasta

Näyttelijänä tutuksi tullut Angelina Jolie on viime vuosien aikana alkanut viihtyä paremmin kameran toisella puolella. Naisella onkin tällä hetkellä työn alla monenlaista tuotantoprojektia. Uusin niistä on First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers, jonka hän aikoo tehdä yhteistyössä Netflixin kanssa.

Elokuvan tarina perustuu kambodžalaisen kirjailijan ja ihmisoikeusaktivistin Loung Ungin samannimiseen elämäkertaan. Vuonna 2000 julkaistun kirjan tapahtumat sijoittuvat 1970-luvulle Ungin lapsuuteen, jolloin hän joutui lapsisotilaaksi orpolasten työleirille.

Jolie oli ottanut yhteyttä kirjailijaan jo yli kymmenen vuotta sitten, mutta vasta hyviksi ystäviksi tultuaan he alkoivat työstää käsikirjoitusta yhdessä. Jolie kertoo Ungin tarinan olleen hänelle todella merkityksellinen:

”Loungin kirja kosketti minua syvästi. Se syvensi ymmärrystäni siitä, miten lapset kokevat sodan ja millainen tunnemuisto siitä jää heille. Tarina auttoi minua myös ymmärtämään paremmin poikani kotimaa Kambodzan asukkaita.”

 

Lähde: Variety
(Episodi/SK)

Aiheeseen liittyvät jutut