Antti Jokisen Kätilö kilpailee Kaliforniassa

Antti J. Jokisen Kätilö-elokuva on valittu Santa Barbaran kansainvälisen elokuvafestivaalin sekä San Josen Cinequest-festivaalin ohjelmistoon. Santa Barbaran festivaali järjestetään tässä kuussa ja San Josen festivaali maaliskuussa.

Kätilön on valittu kaikkiaan 11 kansainvälisen festivaalin viralliseen ohjelmistoon tai kilpasarjaan. Elokuva on myös voittanut useita palkintoja. Kotimaassa elokuva on ehdolla Jussi-palkintoihin seuraavissa kategorioissa: naispääosa – Krista Kosonen, miessivuosa – Pirkka-Pekka Petelius ja kuvaus – Rauno Ronkainen. Lisäksi Pessi Levanto on ehdolla pohjoismaiseen HARPA-elokuvamusiikin palkintoon säveltämästään Kätilön elokuvamusiikista.

Krista Kosonen voitti parhaan naisnäyttelijän palkinnon arvostetun Shanghain kansainvälisen elokuvafestivaalin pääkilpasarjassa. Kätilö voitti myös Waterloossa, Belgiassa kansainvälisellä historiallisten elokuvien festivaalilla Grand Prix’n eli parhaan elokuvan palkinnon, minkä lisäksi Kosonen voitti samalla festivaalilla parhaan naisnäyttelijän palkinnon. Kyseinen festivaali on erikoistunut historiallisiin elokuviin.

(Episodi/JH)

Aiheeseen liittyvät elokuvat