Applen komediasarja yllättää iloisesti: ”Saa hyvän tuulen tarttumaan”

Vierasmaalainen viiksivallu ei ole pelkkä vitsi.

19.11.2020 15:35

Applen videopalvelu huutaa yhä isoa vetonaulaa. Jason Sudeikisin sporttikomediasta tuskin on sellaista odotettu, ja ehkä siksi symppis sitcom yllättääkin iloisesti.

Ted Lasson juoni nojaa tuttuun kala kuivalla maalla -asetelmaan. Maa on jalkapallohullu Englanti ja kala sikäläisen valioliigajoukkueen peräsimeen valtameren takaa ongittu Ted Lasso (Sudeikis), jolta aiempaa valmennusnäyttöä löytyy vain jenkkifutiksen mutasarjoista.

Sokkipestiä selittää salajuoni, missä seuran uusi omistaja hamuaa petolliselle ex-siipalleen kostoa tälle rakkaan joukkueen kustannuksella.

Vaan vierasmaalainen viiksivallupa ei ole pelkkä vitsi. Pahoilta aikeilta murenee pohja, kun loputtoman optimistinen ja tiimihenkinen tyyppi onnistuukin voittamaan pelejä sekä ennen kaikkea vihamielisen ympäristönsä luottamuksen.

Pelitaktiikkana uuden ja vieraan edessä toimii hepun utelias ja avoin mieli. Ehtymättömän positiivisella energiallaan se puhkuu nurin ennakkoluulot ja saa hyvän tuulensa tarttumaan myös sarjan katsojaan.

Janne Kaakko

Tähdet ★★★★

Lisää luettavaa