Arvostettu näyttelijä katuu rooliaan Oscar-palkitussa elokuvassa

Kehuttu ja palkittu elokuva ei tunnu jälkeenpäin katsottuna niin hienolta.

Kolme Oscar-ehdokkuutta ja yhden Oscar-palkinnon ansainnut näyttelijä Viola Davis on New York Timesin haastattelussa paljastanut katuvansa rooliaan vuonna 2011 ensi-iltansa saaneessa Piiat-elokuvassa.

Davisille esitettiin fanien kirjoittamia kysymyksiä, joista yhdessä pohdittiin, katuuko näyttelijä jostain tietystä roolista kieltäytymistä. Davis sanoo kieltäytyneensä lukuisista rooleista ja katuneensa ehkä paria näistä hetken verran, mutta unohtaneensa ne nopeasti. Sen sijaan näyttelijä kertoo katuvansa roolia, josta sai yhden Oscar-ehdokkuuksistaan.

”Ehkä parempi kysymys onkin, kadunko yhtään roolia, jonka olen tehnyt? Kyllä kadun, ja Piiat on sillä listalla. Mutta ei kokemuksen tai ihmisten takia, koska ne olivat mahtavia”, Davis sanoo.

”Minusta vain tuntui loppujen lopuksi siltä, ettei piikojen ääntä kuultu koko tarinassa. Tunnen Aibileenin. Tunnen Minnyn. He ovat oma isoäitini. He ovat äitini. Ja jos teemme elokuvan, jonka lähtökohtana on käsitellä, miltä tuntuu palvella valkoihoisia ihmisiä ja kasvattaa lapsia vuonna 1963, niin haluan myös kuulla miltä se heistä todella tuntuu. Enkä missään vaiheessa elokuvaa kuullut sitä”, Davis selittää.

Piiat oli ehdolla parhaan elokuvan, parhaan naispääosan ja kahden parhaan naissivuosan Oscar-palkinnoille. Octavia Spencer palkittiin parhaasta naissivuosasta. Davis sai Oscar-palkintonsa vuonna 2017 elokuvasta Fences.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut