Avainhenkilö Miguel Sapochnik lähti House of the Dragonista – nyt syyksi selvisi pitkä kiista vaimon kohtelusta

Tämä ei mennytkään sitten aivan kivuttomasti.

5.1.2023 04:30

Osa faneista saattaa olla huolissaan kelvosti alkaneen fantasiasarja House of the Dragonin seuraavasta kaudesta. Ehdottomiin avainhenkilöihin kuului sarjan tuottaja-ohjaaja Miguel Sapochnik, mutta hän yllättäen lähti sarjasta ensimmäisen kauden jälkeen.

Puck-julkaisu väittää, että Sapochnikin lähtö sarjasta johtui hänen vaimonsa Alexis Rabenin kohtelusta. Sapochnik olisi halunnut nostaa Alicentin kamarineitona Talyana nähdyn Rabenin tuottajatiimiinsä, jossa hän olisi työskennellyt yhdessä Sapochnikin ja Ryan Condalin kanssa. Raben oli jo valmiiksi sarjan tuottaja, mutta ilmeisesti vähäisemmässä ominaisuudessa.

HBO torppasi Sapochnikin suunnitelmat, sillä studion mielestä Rabenilla ei ollut tarpeeksi kokemusta. Neuvottelut äityivät niin kiivaaksi, että HBO hankki sovittelijan jäähdyttelemään tilannetta, mutta turhaan, sillä Sapochnik päätti lopulta lähteä sarjasta. Puck raportoi, että Sapochnik jätti tuotannon ”pitkän kiistan jälkeen”.

Sapochnik oli mukana jo Game of Thronesin aikoina, ja hän oli tekemässä sarjan monia parhaita jaksoja. Hänen lähtönsä jälkeen House of the Dragonin vetäjänä ja käsikirjoittajana jatkaa Condal, joka puolestaan ei ollut mukana Game of Thronesin tuotannossa.

Condal saa avukseen Alan Taylorin, josta Sapochnik kommentoi lähtiessään seuraavasti:

– Oli uskomattoman vaikeaa päättää jatkaa eteenpäin, mutta tiedän, että se on oikea valinta minulle henkilökohtaisesti ja ammatillisesti. Valitessani näin, olen kuitenkin syvästi lohdullinen siitä tiedosta, että Alan tulee mukaan sarjaan.

– Hän on joku, jonka olen tuntenut ja kunnioittanut pitkään. Uskon, ettei tämä arvokas sarja voisi olla turvallisemmissa käsissä, Sapochnik lisäsi tuolloin.

Taylor on ohjannut Sapochnikin tapaan Game of Thronesia ja muita suosittuja sarjoja. Hän ohjasi myös elokuvat Terminator Genisys ja The Many Saints of Newark.

Sapochnik toivotti lähtiessään menestystä ja kaikkea hyvää sekä Condalille että koko tiimille ensi kauteen ja siitä eteenpäin. House of the Dragonin ensimmäinen kausi on katsottavissa HBO Max -suoratoistopalvelusta.

Lähde: TV Line

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia