Avatar-elokuvien yhtäaikainen leikkaaminen on juuri niin painajaismaista kuin ajattelitkin

Näissä on aivan käsittämätön työ.

30.12.2022 17:31

James Cameron on osoittanut skeptikkojen puheet vääriksi. Moni epäili, ettei Avatar: The Way of Water onnistu keräämään ihmisiä elokuvateattereihin.

Niin vain ensi-iltaviikonlopun kevyen pettymyksen jälkeen Avatar-juna puksuttaa taas kohti ihmemaata. Avatar 2 on tekemässä samankaltaisen tempun kuin ensimmäinen Avatar; viidakkorummut pärisevät ja some kiehuu, joten ihmiset lähtevät katsomaan jatko-osaa kunnon takapotkulla.

The Way of Water on tienannut tällä hetkellä noin 1,1 miljardia dollaria maailmanlaajuisesti. Omilleen Cameron ja tuottajat pääsevät vasta, kun elokuva on tienannut yli kaksi miljardia.

Avatar 3:a ja 4:ää kuvataan, leikataan ja rakennellaan jo. Cameron paljasti taannoisessa haastattelussa elokuvien leikkaamisen olevan todellinen painajainen. Stephen Rivkiniltä, David Brenneriltä, John Refoualta ja Cameronilta kesti viitisen vuotta leikata elokuvasta useita versioita.

– Meillä oli neljä leikkaajaa johtamassa projektia viiden vuoden ajan, ja kaksi leikkaajaa, jotka olivat mukana vuoden tai kahden ajan, sekä tusinan verran avustajia, jotka olivat joko Los Angelesissa tai Uudessa-Seelannissa. Prosessi vaatii paljon leikkaamista, koska leikkaamme elokuvat kahdesti, Cameron kertoo.

– Ensin minun piti pähkäillä lähi- ja laajakuvat, sitten aloin leikkimään valaistuksella ja liikuttamaan taustoja paikoilleen. Sitten käynnistimme kuvaukset ja niiden jälkeen elokuva piti leikata vielä uudelleen.

Digitaalisuus antoi leikkaajille kuitenkin vapaammat kädet, kuten Rivkin kertoo.

– Meitä eivät sitoneet normaalit rajat. Pystyimme yhdistämään näyttelijöitä ensimmäisestä otosta ja toisen näyttelijän kolmannesta otosta. Pääsimme valitsemaan näyttelijöiden parhaat suoritukset ja yhdistämään ne. Joskus jopa tikkasimme yhteen näyttelijöiden suorituksia eri otoista, Rivkin sanoo.

Avatar: The Way of Water vaikuttaa animaatiolta, mutta kaikki tehtiin niin sanotusti livenä, oikeiden näyttelijöiden kanssa. Na’avi-avatarit animoitiin näyttelijöiden päälle myöhemmin mocap-menetelmällä.

Avatar 3:n ensi-ilta on joulukuussa 2024.

Lähde: We Got This Covered

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia