Bad Boys teki pahaa jälkeä lippukassoilla – Marvel-supertähden uutuus jäi kauas taakse

Toimintakomedia kelpaa sekä kriitikoille että suurelle yleisölle.

Bad Boys -elokuvasarjan kolmas osa teki kovan tuloksen Pohjois-Amerikan lippukassoilla. Yhdysvalloissa vietettiin pitkää viikonloppua Martin Luther Kingin päivän johdosta, eli maanantai on kansallinen vapaapäivä.

Perjantaina ensi-iltaan tulleen Bad Boys for Lifen arvioitu tuotto neljänä ensimmäisenä päivänä on noin 68 miljoonaa dollaria. Tulos on arvioitua parempi, sillä alan asiantuntijat olivat veikanneet toimintakomedialle noin 50 miljoonan dollarin avausta.

Elokuvan arvostelutkin ovat olleet hyviä. Bad Boys for Lifen arvosteluista 76 prosenttia on positiivisia Rotten Tomatoes -sivuston mukaan. Episodissa oltiin kriittisempiä ja annettiin vain kaksi tähteä.

Elokuvasarjan aikaisemmat osat ilmestyivät vuosina 1995 ja 2003. Pääosissa näyttelevät Will Smith ja Martin Lawrence. Kaksi ensimmäistä osaa ohjasi Michael Bay. Uudessa elokuvassa ohjauksesta vastaa belgialainen kaksikko Adil El Arbi ja Bilall Fallah.

Jenkkilistan kakkosena oli toinen uusi ensi-ilta Eläintohtori Dolittle. Kyseessä on uusintaversio koko perheen elokuvasta, jossa eläinlääkäri puhuu eläimille. Vaikka pääosaa esittää Marvel-supertähti Robert Downey Jr., ei elokuva vedonnut suureen yleisöön toivotulla tavalla. Kriitikotkaan eivät ole olleet suopeita: Dolittlen Rotten Tomatoes -lukema on 18 prosenttia.

Dolittlen nelipäiväinen avaus jäi noin 30 miljoonaan dollariin,  mikä on heikko tulos 175 miljoonan dollarin budjetilla varustetulle elokuvalle. Bad Boys for Life tehtiin 90 miljoonan budjetilla ja sen tulevaisuus näyttää huomattavasti valoisammalta.

Molemmat elokuvat tulivat Suomessa perjantaina ensi-iltaan.

Aiheeseen liittyvät elokuvat