BAFTA-gaalassa nolo moka – naisnäyttelijä julistettiin virheellisesti voittajaksi

Gaalan juontaja murjaisi asiasta vitsin.

20.2.2023 05:36

Carey Mulligan oli tämän vuoden BAFTA-gaalassa ehdolla parhaan naissivuosan palkinnon saajaksi elokuvasta She Said. Ohikiitävän hetken vaikutti, että Mulligan voitti palkinnon, mutta kyseessä olikin virhe.

Muita ehdolla olevia parhaan naissivusan palkinnon saajaksi olivat Angela Bassett (Black Panther: Wakanda Forever), Hong Chau (The Whale), Kerry Condon (The Banshees of Inisherin), Dolly de Leon (Triangle of Sadness) sekä Jamie Lee Curtis (Everything Everywhere All at Once). Kerry Condon voitti palkinnon.

Näyttelijä Troy Kotsur esitteli naissivuosakategoriaa ja sen ehdokkaita. Kotsur on kuuro, ja hän viittoi Condonin voittajaksi, ja se meni täysin oikein. Viittomakielen tulkki kuitenkin ymmärsi Kotsuria väärin, ja ilmoitti ääneen voittajaksi Mulliganin.

Carey Mulligan elokuvassa She Said.

Ennen kuin Mulligan ehti kävellä lavalle, Condon ilmoitettiinkin voittajaksi. Tässä vaiheessa näyttelijät ymmärsivät virheen tapahtuneen.

Kun Condon tuli lavalle vastaanottamaan palkintoa ja piti puheensa, hän ei viitannut virheeseen. Sen sijaan hän kehui The Banshees of Inisher -elokuvan ohjaajaa Martin McDonoughia. Hän myös kiitteli kaikista rooleista, joita hän on saanut uransa aikana näyteltäväkseen.

Gaalan juontaja Richard E. Grant puolestaan vitsaili virheestä palatessaan lavalle. Hän tokaisi, että defibrillaattori on valmiina Mulligania varten.

Katso täältä kaikki voittajat: He ovat BAFTA-palkintojen voittajat – Illan suuri voittaja oli todellinen yllätys – Episodi.fi

Lähde: Insider

Lisää luettavaa