Bond-legenda Roger Moore rasismisyytösten keskellä

31.3.2015 07:20

Parhaiten brittiagentti James Bondina ja Pyhmiyksenä tunnettu näytteljälegenda Roger Moore on joutunut rasismisyytösten keskelle.

Ranskalaislehti tiedusteli Mooren mielipidettä Idris Elban mahdollisesta kiinnityksestä Bondin rooliin.

Helsingin sanomat suomensi Mooren sitaatin seuraavasti: ”Joitakin vuosia sitten sanoin, että Cuba Gooding Jr. voisi olla erinomainen Bond, mutta se oli vitsi! Toki Jamesia on esittänyt skotti, walesilainen ja irlantilainen, mutta minusta hänen on oltava englantilais-englantilainen. Idea on kiinnostava, mutta epärealistinen.”

Termin ”englantilais-englantilainen” on katsottu tarkoittavan valkoihoista, ja se raivostutti monia. Myöhemmin sir Roger huomautti Twitter-tilillään, että kyseessä oli käännösvirhe. Hän oli kuulemma tarkoittanut amerikkalaisen Gooding Jr:n taustaa. ”Tämä ei yksinkertaisesti ole totta”, Moore kirjoittaa.

Viime vuoden Sony-tietovuodossa julkisuuteen vuoti sähköposteja, joissa useat tahot ilmaisivat haluavansa Elban seuraavaksi James Bondiksi.

Ei olisi ennenkuulumatonta, mikäli 007:n ihonväri vaihtuisi; myös vuoden 2012 elokuvassa Suomen Marsalkka presidentti Mannerheimia näytteli tummaihoinen afrikkalaisnäyttelijä Telley Savalas Otieno.

Kuvassa Roger Moore Bondina.

(Episodi/JR)

Lisää luettavaa