Bond-legenda Roger Moore rasismisyytösten keskellä

Parhaiten brittiagentti James Bondina ja Pyhmiyksenä tunnettu näytteljälegenda Roger Moore on joutunut rasismisyytösten keskelle.

Ranskalaislehti tiedusteli Mooren mielipidettä Idris Elban mahdollisesta kiinnityksestä Bondin rooliin.

Helsingin sanomat suomensi Mooren sitaatin seuraavasti: ”Joitakin vuosia sitten sanoin, että Cuba Gooding Jr. voisi olla erinomainen Bond, mutta se oli vitsi! Toki Jamesia on esittänyt skotti, walesilainen ja irlantilainen, mutta minusta hänen on oltava englantilais-englantilainen. Idea on kiinnostava, mutta epärealistinen.”

Termin ”englantilais-englantilainen” on katsottu tarkoittavan valkoihoista, ja se raivostutti monia. Myöhemmin sir Roger huomautti Twitter-tilillään, että kyseessä oli käännösvirhe. Hän oli kuulemma tarkoittanut amerikkalaisen Gooding Jr:n taustaa. ”Tämä ei yksinkertaisesti ole totta”, Moore kirjoittaa.

Viime vuoden Sony-tietovuodossa julkisuuteen vuoti sähköposteja, joissa useat tahot ilmaisivat haluavansa Elban seuraavaksi James Bondiksi.

Ei olisi ennenkuulumatonta, mikäli 007:n ihonväri vaihtuisi; myös vuoden 2012 elokuvassa Suomen Marsalkka presidentti Mannerheimia näytteli tummaihoinen afrikkalaisnäyttelijä Telley Savalas Otieno.

Kuvassa Roger Moore Bondina.

(Episodi/JR)

Aiheeseen liittyvät jutut