Borat 2 on nähty – näin siitä sanotaan maailmalla

Onko katsomisen arvoinen vai ei?

Borat 2 on saanut arvioita maailmalla. Tai oikeastaan elokuvan nimi on Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan.

Leffan tarinassa Sacha Baron Cohenin esittämä kazakstanilainen toimittaja Borat Sagdiyev matkustaa jälleen Yhdysvaltoihin, joka on keskellä koronaviruspandemiaa ja vuoden 2020 vaaleja. Ajankohtaisilla vesillä siis liikutaan. Tällä kertaa mukana matkassa on myös Boratin tytär Tutar, jota näyttelee bulgarialainen näyttelijä Maria Bakalova.

IMDb:ssä arvosana on 7,2, ja Rotten Tomatoesin tomaattimittari näyttää 84 prosenttia. Twitterissä kansa on pitkälti kehunut elokuvaa. Julkkiksista muun muassa Amy Schumer ylisti leffan olevan hauskin, jonka hän on nähnyt. Hän sanoi myös ajoituksen sille olevan kohdallaan.

Alla kriitikoiden tuumauksia:

– Se ei ole niin hyvä kuin ensimmäinen Borat – mikään ei voisi olla – mutta nauroin paljon, FilmWeekin Christy Lemire kirjoitti.

– Borat 2 on katsomisen arvoinen. Emme koskaan olisi uskoneen Boratin voivan vielä olla olemassa, koska hän on niin tunnettu pop-kulttuurissa. Mutta toisin kävi, Ready Steady Cutin Daniel Hart mietti.

– Cruise vaarantaa henkensä hyppäämällä ulos lentokoneista ja vastaavista, mutta Sacha Baron Cohen tekee sen tunkeutumalla white power -tapahtumaan varustettuna luodinkestävällä liivillä alusvaatteidensa alla. Varmuuden vuoksi, Rohan Naahar Hindustan Timesista raapusti kehuvassa arvostelussaan.

Sekaan mahtui jonkin verran negatiivistakin palautetta:

– Kaikki on melko hajanaista… ei tällä kertaa niin hauskaa, Foxin Shawn Edwards arvioi.

– Melko lailla sitä samaa, kohtuuhauskaa komediarutiinia, joka sopii paremmin SNL:ään kuin kokopitkään elokuvaan, The Film Yapin Christopher Lloyd tylytti.

Cohen on mitä ilmeisimmin onnistunut jatko-osassaan melko hyvin.

Lähde: Rotten Tomatoes, Metro

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut