Brad Pittin F1-elokuvasta voi tulla kallis katastrofi – tarvitsee 750 000 000 lipputulot

Lakko vaikutti budjetin kasvuun.

13.5.2024 14:47

Brad Pittillä on työn alla F1-maailmasta kertova, vielä nimeämätön elokuva, jonka ohjaa Joseph Kosinski (Top Gun: Maverick). Sen tuottajana toimii Pittin lisäksi arvostettu Jerry Bruckheimer – ja myös F1-tähti Lewis Hamilton. Kyseisellä F1-kuljettajalla on ollut neuvoa-antava rooli, ja lisäksi hänellä on jonkinasteinen näyttelijän pesti elokuvassa.

F1 on toki suosittu laji, mutta sopii kysyä, innostuvatko F1-fanit ja ennen kaikkea muu yleisö riittävissä määrin lähtemään katsomaan F1-elokuvaa leffateattereihin?

Etenkin nyt katsojia tarvittaisiin, kun elokuvan budjetti on karannut käsistä. Budjetti on noussut Hollywoodin historian suurimpiin noin 300 miljoonan dollarin budjetillaan.

F1-elokuvan budjetti karkasi käsistä näyttelijöiden lakon aikana, eikä elokuvaa ole muutenkaan ollut halpaa tehdä. Rahaa on mennyt monenlaiseen rekvisiittaan ja asioihin, jotta F1-maailmaa on voitu kuvata uskottavasti.

Speed Cafen mukaan leffa tarvitsee vähintään 750 miljoonan dollarin lipputulot päästäkseen omille. Se ei olisi kovin vaikeaa onnistuneelle supersankarielokuvalle, mutta F1-elokuvalle se voi olla.

Kehuttu F1-elokuva Rush (2013) tienasi aikoinaan omansa takaisin ja enemmänkin, mutta sen budjetti oli vain 38 miljoonaa dollaria. Elokuvan maailmanlaajuiset lippukassatulot olivat 98,2 miljoonaa dollaria.

Yhdysvaltalainen Liberty Media osti F1-sarjan vuonna 2017. Sen jälkeen sarjaan on tullut paljon muutoksia, ja sitä on markkinoitu ahkerasti Yhdysvalloissa. Tällä hetkellä suosio vaikuttaa silti olevan rapakon takana hiipumassa, sillä F1-sarjaa Yhdysvalloissa näyttävän ESPN-kanavan F1-katsojamäärät laskivat kahdeksan prosenttia vuonna 2023. Se ei varmasti ainakaan helpota yleisön löytämistä.

Kosinski, Bruckheimer ja Pitt tuovat varmasti kaikki edellytykset menestymiseen, ja luvassa lienee pätevästi tehty elokuva. Kunhan yleisö vain löytää sen.

Pittin lisäksi näyttelijäkaartiin kuuluvat Damson Idris, Kerry Condon, Tobias Menzies, Javier Bardem ja Sarah Niles. Elokuvan on määrä saapua ensi-iltaan vuoden 2025 puolivälin vaiheilla.

Lue myös: F1-faneille mannaa! Netflixissä jatkaa vauhdikas dokumenttisarja – Episodi.fi

Lähde: SpeedCafe, Front Office Sports, Wikipedia

Lisää luettavaa