Brian Coxin mielestä James Bondin vanhoja sanomisia ei pitäisi muokata tai poistaa – veti perusteena esiin Putininkin

Näyttelijä on mukana uudessa realitysarjassa 007: Road to a Million.

26.10.2023 05:30

Succession-sarjan tähti Brian Cox otti kantaa RadioTimesin haastattelussa James Bond -hahmon sopivuudesta nykypäivään. 007-hahmo on seikkaillut niin Ian Flemingin kirjojen sivuilla kuin elokuvateattereiden valkokankaillakin.

NME:n mukaan haastattelussa kysyttiin, onko Bond-elokuvien ”esittäminen televisiossa enää hyväksyttävää, koska niissä on loukkaavaa kieltä, jollaista ei enää nykyään käytetä”.

– Kyllä, minusta se on ok. Ainut tapa itsemme ymmärtämiseen on historiamme tunnustaminen, Cox sanoi.

– Katsokaa, mitä maailmassa tapahtuu nykyään. Jos meillä olisi todellinen käsitys siitä, keitä olemme, meillä ei olisi ollut idioottimaista Etonin pelleä (Boris Johnson), vaaleanpunaista Pinokkiota (Donald Trump) tai borschia ja kyyneleitä (Vladimir Putin), Cox kuvaili värikkäästi.

Succession.

Coxin mielestä on hienoa, että vanhempiin elokuviin tai ohjelmiin lisätään alkuun lausekkeita, joissa kerrotaan sisällön voivan olla joitakin loukkaavaa. Hän ei kuitenkaan halua, että Bond-kirjoja tai -elokuvia muokataan tai niistä poistetaan jotain.

– Emme pelleile Shakespearen kanssa, meidän ei pitäisi pelleillä James Bondin kanssa, Cox tiivisti näkemystään.

Aiemmin tänä vuonna kerrottiin, että Flemingin James Bond -kirjoista julkaistaan uudet painokset, joista on muokattu tai poistettu ainakin rasistisia viittauksia ja sanoja. Kirjoihin aiotaan lisätä myös vastuuvapauslauseke, jossa lukee seuraavasti:

”Kirja on kirjoitettu aikana, jolloin termit ja asenteet, joita nykylukijat saattavat pitää loukkaavina, olivat arkipäivää.

Painokseen on tehty useita päivityksiä, mutta samalla on pysytty mahdollisimman lähellä alkuperäistä tekstiä ja aikaa, johon se sijoittuu.”

Vastaavantyyppistä muokkausta aiotaan tehdä rakastettuihin Roald Dahlin lastenkirjoihin.

Cox on tällä hetkellä Bond-aiheen tiimoilta muutenkin otsikoissa, sillä hän on uuden realitysarjan 007: Road to a Million mysteerinen hahmo The Controller. Seikkailullisen realitysarjan osallistujat kohtaavat fyysisiä ja psykologisia haasteita, ja tapahtumapaikat sijoittuvat James Bondiin liittyviin kohteisiin.

Mukana realityssa on 18 tavallista ihmistä, jotka kilpailevat pareina. Katsojat voivat seurata heidän eeppistä seikkailuaan, kunnes joku heistä voittaa 1 000 000 punnan palkinnon. Alla sarjan traileri.

Lue myös: 007-faneille ilmestyy marraskuussa makupala – auttanee uuden Bondin vähintään 4-5 vuoden odottelussa – Episodi.fi

Lähde: NME

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia