Britney Spearin shokkidokkarin tehnyt studio ottaa seuraavaksi käsittelyyn Janet Jacksonin nännigaten

Mielenkiintoinen uutuusdokumentti tulossa.

27.4.2021 11:51

Left/Right TV -studion tuottama Framing Britney Spears puhutteli faneja ja katsojia. Huikea dokkari kertoi entisen laulajasuuruuden melko erikoisesta tämänhetkisestä elämäntilanteesta.

Seuraavaksi studio vie meidät takaisin vuoden 2004 Super Bowl XXXVIII -jenkkifutistapahtumaan, jossa nähtiin jopa globaalilla tasolla kohahduttanut ”wardrobe malfunction” eli niin sanottu vaatemoka suorassa lähetyksessä.

Janet Jackson ja Justin Timberlake vetivät ottelun puoliaikashow’ta, kun Timberlake repäisi Jakcsonin etumuksesta niin, että naisen koko oikea rinta paljastui. Tahalteen tai tahattomasti, tapaus on edelleenkin kuuma peruna, mutta ainakin skandaali oli valmis.

Tapauksen johdosta alkoi USA:ta ravisteleva keskustelu television säädyllisyydestä. Merriam-Webster-lisäsi myös tapahtuneen takia ”wardrobe malfunctionin” sanakirjaansa.

Jacksonille kävi melko huonosti tapahtuneen jälkeen. Laulajattaren suosio hiipui ja hän joutui kaikenlaisten misogynististen lokakampanjoiden kohteeksi.

Dokumentissa tutkitaan sitä tapaa, miten naisjulkkiksia kohdellaan eri tavoin kuin miesjulkkiksia. Myös Spears-dokumentti raotti tätä samaista verhoa.

On muuten erikoista, että Timberlake on kummankin dokumentin naistähden kohun taustalla. Timberlake on pyytänyt julkisesti anteeksi sekä Spearsilta että Jacksonilta.

Lähde: A.V. Club

Lisää luettavaa