Brittitoimittaja haluaisi kieltää Nicolas Winding Refnin kauhuleffan – Vertaa sitä The Human Centipedeen

Videosensuuri! Saatananpalvontahysteria! Metalliboikotti! Kieltomerkit! Elämmekö edelleen 80-luvulla? Ainakin Daily Mailin toimittaja Clare Foges näyttäisi uskovan näin.

Foges kirjoitti artikkelin Nicolas Winding Refnin The Neon Demon -taidekauhupätkästä. Artikkelissa lueteltiin kaikki elokuvan vääryydet. Oikeasti kuitenkin vaikuttaa siltä, että naikkonen ei ole edes nähnyt koko elokuvaa, sen verran järjettömiä olettamukset ovat. Hän kuitenkin peräänkuuluttaa brittien elokuvasäätiön tarkastajia (British Board of Film Classification) olemaan tarkkoina, ettei tällainen saasta pääse taas heidän näppiensä läpi.

Refn julkasi välittömästi vastauksensa Twitterin kautta.

”Terve @MailOnline, kiitos kun yritätte bannata #TheNeonDemonin… ehkä olisi kuitenkin aika katsoa se? Heittäkää viestiä, niin järjestetään teille näytös. NWR”

Artikkelissaan Fobes osoittaa halveksuntansa The Neon Demonin lisäksi The Dark Knightin ja The Human Centipeden kohtaan. Hänen mielestään brittien elokuvatarkastajat tekevät työnsä aivan liian rennoin rantein.

”Mikä muu syy voisi olla sille, että tällaista hirvittävää materiaalia päästetään brittiläisten elokuvateattereiden valkokankaille. Kuinka on mahdollista, että tällaiset ihmiskunnan hirveimmät perversiot ja julmuudet voivat mennä viihteestä?” Fobes kauhistelee.

”Älkää pidätelkö hengitystänne, mutta eikö olisikin upeaa, että BBFC ottaisi selkeän kannan ja kieltäisi kaiken tällaisen materiaalin, joka on suunniteltu vain shokeeraamaan, korruptoimaan, kuvottamaan ja turmelemaan?”

The Neon Demonin Suomen ensi-ilta 10. kesäkuuta. Lue Episodin viiden tähden arvostelu täältä.

Lähde: Indiewire

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut