Brittijournalisti hyökkää Benedict Cumberbatchin ”lapsellista” maailmankuvaa vastaan

Useilta kriisialueilta ja Etiopian nälänhädästä 1980-luvulla reportoinut journalisti Michael Buerk on hyökännyt ”lapsellisten”, maailmantilasta läksyttävien julkkisten kimpppuun – ottaen erityisiksi kohteikseen Benedict Cumberbatchin ja Emma Thompsonin.

”Vanhanajan sotareportterina olen vähän halveksuva julkkiksia kohtaan, jotka käyskentelevät maailman uhrien parissa”, kirjoitti Buerk Radio Timesille.

”Vihaan sitä kun hemmotellut näyttelijät lentävät epätoivoisten pariin esitelläkseen särkyneitä sydämiään ja toitottaakseen lapsellisia ideoitaan siitä, ’mitä tulee tehdä’.”

Buerk syyttää Cumberbatchin ja Thompsonin kaltaisia julkkiksia siitä, että nämä ottavat isosti kantaa poliittisiin asioihin ilman minkäänlaista kokemusta.

”On vain tietty määrä tällaista Benedictin ja Emman maailmankuvaa, jonka voit niellä”, Buerk kirjoittaa.

Cumberbatch on ottanut vahvasti kantaa maahanmuuttoasioihin, ja viime lokakuussa näyttelijä kehotti tämän Hamlet-teatteriesitystä katsomaan tulleita ”haistattamaan vi**t poliitikoille” ja lahjoittamaan Save the Children -järjestölle. Thompson on ottanut kantaa Ison-Britannian EU:sta eroamiseen, ja sanonut valtion olevan ”hullu”, mikäli aikoo näin tehdä.

Lähde: The Guardian

(Episodi/ML)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut