Bruce Willisin vaimo kertoi uutta tietoa näyttelijämiehensä sairaudesta – Willis ei ehkä ymmärrä edes sairastavansa

”Olen oppinut, että dementia on rankkaa.”

27.9.2023 09:30

Hollywood-tähti Bruce Willis sairastaa otsalohkodementiaa, jonka vuoksi hän joutui lopettamaan uransa. Muistisairauden taudinkuvaan kuuluvat suunnitelmallisen toiminnan vaikeudet, persoonan ja käyttäytymisen muutokset sekä psyykkiset oireet. Otsalohkodementian myötä henkilö saattaa kärsiä psykoosi- ja ­mielialaoireista.

Tauti vaikuttaa henkilön itsensä lisäksi myös hänen läheisiinsä. Bruce Willisin vaimo Emma Heming sanoikin, että kyseessä on ”perhesairaus”. Hemingin mukaan sairaus on ollut vaikeaa koko perheelle, johon kuuluvat muun muassa 11- ja 8-vuotiaat lapset Mabel ja Evelyn.

Heming kertoi Today-ohjelmassa lisätietoja Willisin sairaudesta.

– Olen oppinut, että dementia on rankkaa, Heming totesi.

– Se on rankkaa diagnoosin saaneelle henkilölle, mutta se on rankkaa myös perheelle. Ei tässä ole eroa Brucen, minun tai tyttäriemme kohdalla. Kun he sanovat, että tämä on perhesairaus, se todella on sitä.

Perheen lapsille Heming on ollut rehellinen Willisin sairaudesta. Heille on selitetty, minkälainen sairaus on kyseessä, jotta asiat käyvät järkeen.

Vaikka Willisin sairaus on rankkaa, Heming koki tunteneensa myös helpotusta, kun Willis sai diagnoosin.

– Se ei tee siitä yhtään vähemmän tuskallista, mutta se tekee siitä hieman helpompaa, Heming mietti.

Hemingiltä kysyttiin, onko Willis tietoinen siitä, mitä hänelle tapahtuu. Tähän Heming vastasi, että ”on vaikea tietää.”

Quentin Tarantino haluaisi antaa Willisille vielä viimeisen roolin, ja se tapahtuisi Tarantinon viimeisessä elokuvassa The Movie Critic. Kaksikko työskenteli aiemmin yhdessä vuoden 1994 elokuvassa Pulp Fiction. Alla Hemingin haastattelu.

Lue myös: Erikoinen sääntö esti Bruce Willisin nimen mainitsemisen Tarantinon leffan lopputeksteissä – Episodi.fi

Lähde: Lääkärilehti

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa