Bruce Willisin vaimo kirjoittaa kirjaa kokemuksestaan toimintalegendan omaishoitajana

Hieno kirjaidea.

6.2.2024 18:33

Emma Heming Willis on parhaillaan kirjoittamassa kirjaa kokemuksistaan miehensä, toimintalegenda Bruce Willisin omaishoitajana. Kirja julkaistaan ensi vuonna.

Willisillä diagnosoitiin afasia vuonna 2022. Miehellä todettiin vuotta myöhemmin otsa-ohimolohkorappeumasta johtuva muistisairaus, joka johtaa dementiaan.

Heming Willis muistelee kirjassaan, kuinka hän ei saanut aluksi minkäänlaista tukea tai apua mistään. Hän haluaa kirjoittaa kirjan kaikille kohtalontovereilleen ja neuvoa sekä inspiroida heitä hädän hetkellä.

– Lukuisat ihmiset saavat ensikosketuksen tästä sairaudesta lääkärin vastaanotolla. On tärkeää, miten viesti välitetään lääkäriltä potilaalle sekä tämän rakkaille. Onkin välttämätöntä, että sillä hetkellä on saatavilla kaikenlaisia resursseja ja tietoa. Tiedän sekä omakohtaisesti että muiden tarinoista, että olemme joutuneet lähtemään lääkärin luota vailla minkäänlaista tietoa tai apua sellaiseen sairauteen, jonka nimen osasimme hädin tuskin lausua, Heming Willis kertoo.

Heming Willis toivoo kirjansa tavoittavan erityisesti ne ihmiset, jotka ovat juuri saaneet kuulla diagnoosin; ne ihmiset, joilla ei ole vielä juurikaan tietoa dementiasta.

Lähde: The Guardian

Lisää luettavaa