Charlize Theron oli joutua ”kuumaan lesboleffaan” – pelasti itsensä kahmimalla vallan itselleen

Lopputuloksena Oscar.

24.9.2022 06:00

Charlize Theron teki todella hienon roolin elokuvassa Monster – Aileen Wuornos (2003). Hän näytteli siinä suomalaisin sukujuurin varustettua sarjamurhaajaa Oscar-palkinnon arvoisesti. Hollywood-tähteä hädin tuskin tunnistaa roolissaan.

Leffasta piti tulla alun perin aivan erilainen – ainakin jos elokuvan rahoittajaporrasta olisi kuunneltu. Theron sanoi, että heidän versiossaan elokuvasta olisi tullut ”kuuma lesboelokuva”, jossa ilmeisesti olisi tarjoiltu Theronin ja Christina Riccin välisiä mässäileviä seksikohtauksia.

Theron oli kuitenkin eri linjoilla, kuten oli myös elokuvan ohjaaja Patty Jenkins (Wonder Woman). Theron joutui keksimään keinot, miten elokuvan saisi vietyä oikeaan suuntaan.

Tähti perusti tuotantoyhtiön nimeltään Denver & Delilah, ja tämä johtui osittain siitä, että hän sai suojeltua Jenkinsin visiota elokuvasta. Tuotantoyhtiön avustuksella hän sai myös valita oman maskeerauksensa ja puvustuksen.

Theronin tuotantoyhtiö on ollut Monsterin jälkeenkin mukana laadukkaissa projekteissa, joihin kuuluu ainakin Bombshell – hiljaisuuden rikkojat ja David Fincherin luoma sarjamurhaajien aivoituksia ratkova Netflix-sarja Mindhunters.

Lue myös: Nyt Viaplayssa: Nuori Charlize Theron säteilee laadukkaassa draamassa – tähtenä piti olla Leonardo DiCaprio – Episodi.fi

Lähde: IndieWire

Lisää luettavaa