Christopher Nolan: ”Tein kerran pahan virheen ja aloin selittää elokuviani”

Nolan on päättänyt olla kommentoimatta elokuviensa faniteorioita.

11.2.2024 13:00

Christopher Nolanin elokuvat eivät ole helpoimmasta päästä. Mementossa edetään lopusta alkuun, Inceptionissa ollaan monikerroksisten unien sisällä ja Tenet on liian vaikea jopa monelle Nolan-faneille.

Tuoreessa haastattelussa talk show -juontaja Steven Colbert kysyi Nolanilta, kuinka hänen elokuviaan tulisi tulkita.

”Jotkut turhautuvat elokuvieni kerrontatapaan. He ovat ehkä ymmärtäneet jotain väärin. Tenetiä ei ole tarkoitus ymmärtää, vaan kokea. Elokuvani eivät ole palapeli, joka tulisi ratkaista. Ne ovat kokemus, emotionaalinen kokemus, joka on parhaimmillaan elokuvateatterissa oikean yleisön seurassa”, Nolan avasi.

Colbert yritti saada Nolanin kommentoimaan yhtä internetin tuhansista faniteorioista, joka Tenetistä oli tehty. Nolan kieltäytyi ja kertoi miksi.

”Kun Memento esitettiin vuosia sitten Venetsian elokuvajuhlilla, tein pahan virheen ja kerroin kuinka itse tulkitsin elokuvan loppuratkaisun”

”Veljeni Jonathan veti minut sivuun ja sanoi, että tuota et saa tehdä enää koskaan. Jos haluat säilyttää katsojien mielenkiinnon elokuvan avoimeen monitulkintaisuuteen (”ambiguity”), niin on pidettävä naama ummessa”, Nolan kertoi.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia