Clint Eastwood presidenttiehdokkaille: On tylsä kuunnella tuollaista p*skaa – aikoo äänestää Trumpia

Elokuvalegenda puhuu suunsa puhtaaksi.

Näyttelijä- ja ohjaajalegenda Clint Eastwood kritisoi vahvasti demokraattien, että republikaanien presidenttiehdokkaita Hillary Clintonia ja Donald Trumpia, uutisoi Vanity Fair.

”Lopettakaa jo. Lopettakaa kaikki jo”, Eastwood sanoo. ”Kaikki nämä ihmiset meuhkaavat kaduilla ja muuta p*skaa. He tylsistyttävät kaikki. Chesty Puller, suuri merijalkaväensotilas, sanoi kerran: ’Voit juoksuttaa minua, voit näännyttää minut ja voit hakata minua, voit tappaa minut, mutta älä tylsistytä minua.’ Ja juuri niin tapahtuu nyt: kaikki tylsistyttävät kaikkia. On tylsää kuunnella kaikkea tätä p*skaa. On tylsää kuunnella näitä ehdokkaita.”

Vahvana republikaanina tunnettu Eastwood kertoi valitsevansa kahdesta huonosta ehdokkaasta mielummin Trumpin – siitä syystä, että Clinton on ilmoittanut jatkavansa Eastwoodin inhokin, Barack Obaman jalanjäljissä. Neljä vuotta sitten Eastwood vertasi Obamaa tyhjään tuoliin.

”Salaa kaikki ovat kyllästyneet poliittiseen korrektiuteen, mielistelyyn. Tämä on p*rseennuolijoiden sukupolvi jonka aikaa elämme. Olemme nössöjen sukupolvea. Kaikki kävelevät munankuorien päällä. Näemme ihmisiä jotka syyttävät rasistiksi ja kaikkea muuta. Kun tein Gran Torinoa, jopa työtoverini sanoi ’tämä on todella hyvä käsikirjoitus, mutta se on poliittisesti epäkorrekti’, johon vastasin ’hyvä, anna minun lukea se tänään.'”

 

Eastwood painottaa, ettei kuitenkaan ole Trumpinkaan kanssa asioista samaa mieltä. ”Tarkoitan, ymmärrän mitä hän ajaa takaa, mutta en aina ole samaa mieltä asioista. Hän sanoo vain mitä hänellä on mielensä päällä. Eikä sisältö ole aina niin hyvää.”

Gran Torino on Eastwoodin viimeisimpiä elokuvia. Vuoden 2008 klassikko puhui vahvasti rasismia ja vihaa vastaan. Elokuva kertoi Korean sodan veteraanista, joka sai naapurikseen aasialaisen perheen. Myös vuoden alkupuolella julkaistussa Episodin kommentissa pureudutaan hieman Gran Torinon sanomaan.

Kuva elokuvasta Gran Torino

 

Aiheeseen liittyvät jutut