Dave Chappelle kertoo ajatuksiaan taannoisen canceloinnin ja transfobiakohun jäljiltä

Kirjoittakohan Chappelle jo uutta kohumateriaalia?

25.1.2023 14:31

Dave Chappelle on avautunut viime vuotisesta kohustaan. Koomikon vitsejä syytettiin transfobiasta ja transvastaisuudesta.

Stand-up-koomikko puhui tapauksesta Midnight Miracle -podcastissaan. Hän syytti transyhteisöä väkivaltaan kiihottamisesta.

Chappellen show peruttiin viime heinäkuussa First Aveneulla, Minneapolisissa, ja Varsity Theater -keikkapaikan omistajat pyysivät julkisesti anteeksi. Keikkajärjestäjät halusivat omien sanojensa mukaan luoda turvallisen tilan kaikille.

– He halusivat, että sanon jotain tulenarkaa, Chappelle kertoo.

Protestoijat heittelivät keikkapaikan ulkopuolella jonottaneiden fanien päälle kananmunia ja huutelivat heille törkeyksiä.

– Tuntui omituiselta, että he pyrkivät aiheuttamaan väkivaltaisuuksia itseään kohtaan pelkän julkisuuden takia, Chappelle sanoo.

– Transihmiset ja heidän edustajansa väittävät, että vitsini aiheuttavat jonkinlaisen väkivallan uhan. Sanon kuitenkin sen, että vaikka he yrittivät parhaansa heittelemällä kananmunia, haukkumalla ja huutamalla faneilleni, niin yksikään ei hakannut heitä.

Chappelle oli omien sanojensa mukaan järkyttynyt ja vihainen keikkapaikan antaman lausunnon takia.

– Olin järkyttynyt. En ollut kuitenkaan vihainen siitä, että he peruivat esitykseni. Olin vihainen heidän lausuntonsa takia. Olette pahoillanne, koska palkkasitte minut esiintymään? Heidän pitäisi olla pahoillaan siitä minkälaiseen asemaan he asettivat minut. En ole edes vihainen siitä, että heillä on jonkinlainen ongelma minun materiaalini suhteen. Ketä kiinnostaa?

– Minulla pitäisi olla oikeus puhua, vaikka he eivät pitäisi sanomastani. Se on ongelma.

– He haluavat, että heitä pelätään: ”Rankaisemme sinua, jos sanot väärin. Aiomme paskoa esityksesi, jos tulet Varsity Theaterille.” Heille ei pitäisi antaa tällaiseen mahdollisuutta, Chappelle sanoo.

Lähde: Deadline

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyen