David Cronenberg uskonnon ja politiikan sotkemisesta: ”Sitä voi odottaa Isisiltä tai Talibaneilta – sellainen ei kuulu demokratiaan”

Body horror -pioneerilla on asiaa.

29.5.2022 19:30

Ohjaajalegenda David Cronenberg kertoo Varietyn haastattelussa näkemyksistään. Hän oli mukana Cannesin elokuvajuhlilla uuden elokuvansa Crimes of the Futuren tiimoilta.

Cronenberg pitää Yhdysvaltojen korkeimman oikeuden aborttioikeuksien kontrollointia käsittämättömänä. ”Minun täytyy sanoa, että Yhdysvallat on sekaisin tällä hetkellä. Kanadassa asumme heidän rajanaapureinaan, emmekä ole samanlaisia. Katsomme Yhdysvaltoja ja pidämme heitä hulluina, kun he sekoittavan uskonnon politiikkaansa. Sitä voi odottaa Isisiltä tai Talibaneilta. Sellainen ei kuulu demokratiaan”, Cronenberg summaa.

”Ja koko Trump-juttu oli kaaos. Hän oli vitsi. Ja kaikki senaattorit, suurin osa heistä on hulluja. He ovat henkisesti viallisia. Käsittämätöntä kamaa. Ja se, että Trump saattaa tulla takaisin ja että hänellä on kannattajia. Olen varma, että hän yrittää pyrkiä uudelleen presidentiksi. Ja silti preferoimme Yhdysvaltoja ennemmin kuin Venäjää, joka on erilainen kaaos. Kyllä, elämme dystooppista aikaa monilla asteilla.”

Lisää luettavaa